Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. júl 29.

Tárkonyos-erdei gombás szarvasragu leves

írta: Petőcz Ferenc
Tárkonyos-erdei gombás szarvasragu leves

Szeretek piacolni és mindig megtalálom amit keresek. Jelenleg a fagyasztóban lévő régi gombáimat szerettem volna elhasználni ( jelen esetben gyűrűs tuskógomba) és ehhez kerestem alapanyagot a fagyasztóban. Sikerrel jártam, mert a megfelelő szarvaslábszár vadhúsként ideális társ egy finom levesben.…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. júl 29.

Két babos lecsó

írta: Petőcz Ferenc
Két babos lecsó

A nyár lecsó nélkül is elengedhetetlen, így mi is immáron sokadszorra készítjük, de találtunk egy receptet, amely új köntösbe helyezte az egészet, most ez következik. 10 dkg házi szalonnát apróra kockázva zsírjára pirítunk, erre kerül 2 fej aprított vöröshagyma, amikor a hagyma üvegesre párolódott,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 25.

Zacskós lángos (Lángos 3.)

írta: Petőcz Ferenc
Zacskós lángos (Lángos 3.)

Volt már érkezésünk néhány lángos receptet feltenni a blogra, viszont mind közül ezt készítem a legrégebb óta és ez a legjobb az összes közül. Valamikor lassacskán 30 éve tanultam a nővéremtől. Mi csak zacskós lángosnak hívjuk, de sokan sokféleképp szólítják. Sok verzióját láttam az interneten, de…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Sós és édes szenvedélyek

2019. júl 24.

Csirkemell uborkás gombaraguval

írta: Szabó András 80
Csirkemell uborkás gombaraguval

Most egy olyan receptet fogok megosztani, ami biztosan az idei nyár slágere lesz. Az uborkát mindenki szereti, a csirkemell meg gyorsan elkészülő hús, így a nagy hőségben nem kell sokat időzni a konyhában, és akár a nyaralás alatt is elkészíthető. Elkészítése az alapanyagok feldolgozásától a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 17.

Pikáns húsgombós gombás-kapros szószban tésztával.

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns húsgombós gombás-kapros szószban tésztával.

Sok alapanyag volt itthon, de valami újra vágyatm, így alakult elkészíteni ezt az ételt. Szeintem nektek is bejön és csak bátran tessék hozzányúlni, mert a család is kedvelni fogja, még az is aki nem fogékony az új ízekre, Tehát, nosza, de mit is kell tenni, lentebb olvashatjátok. Egy nagyobb…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 17.

Grilezzett paprika fetával-juhtúróval töltve

írta: Petőcz Ferenc
Grilezzett paprika fetával-juhtúróval töltve

Nyár van és ez a bejegyzés blogunk 500. bejegyzése. Így nyilván egy nyári finomság jön recepténk. Ez az tel nem csak finom, de laktató is. Így bátran és közben még egészséges is, nem fogja felvinni egekig a vércukor értéket. 25 kg juhtúrót és 20 dkg fetasajtot elkeverünk 3 db aprított újhagymával,…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. júl 11.

karajszeletek krémsajtos párolt tökkel

írta: Szabó András 80
karajszeletek krémsajtos párolt tökkel

Most hogy ezerrel tombol a nyár, nem szeretünk sokat a konyhában tartózkodni, de mégis húsos-zöldséges ételre nyányunk. Erre tökétetes ez a recept, kb. fél óra alatt remek ételt szolgálhatunk fel szeretteinknek. Tökből  nem csak főzeléket, levest vagy fasírtot lehet készíteni, íme egy tipp.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 10.

Kovászos uborkás csirkeraguleves

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkás csirkeraguleves

Blogunkon található már egy kovászos uborkás leves, de szerintem nem ehet megunni, így ezt készítettemmost kicsit átalakítva az előző receptet, így merőben más is lett. 1 nagy fej vöröshagymát felkockázunk apróra, hozzá adunk 4 gerezd reszelt fokhagymát és zsíron megpároljuk. Amikor már üvegesre…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. júl 02.

Egyszerű leves 4 főre házi cappelletivel

írta: Petőcz Ferenc
Egyszerű leves 4 főre házi cappelletivel

Néha a gyors és egyszerű kevés összetevős ételek a legjobbak, szerintünk ez is ilyen. A legtöbb munka betéttel volt a cappelletivel. De ebben a melegben néha jobban esik egy könnyed leves, mint egy nehéz húsos étel. A cappelletihez a tészta: 2 tojás 1 cnagyobb csipet sót, 22 dkg BL 55 finom lisztet…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2019. júl 02.

Citromfű szörp 1.

írta: Petőcz Ferenc
Citromfű szörp 1.

Kétféle citromfű szörpöt készítettünk, a kép ugyanaz lesz, tekintve, hogy összekevertük az üvegeket. Bár itt látszik, hogy az enyém a világosabb, a másikat András készítette, így a receptját Ő is fogja megosztani. Egyébként ez a módszer roppant egyszerű és nagyon jó mentaszörpnek, levendula…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta