Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. aug 31.

Szilvás gombóc 24 db

írta: Petőcz Ferenc
Szilvás gombóc 24 db

Szezonja van a szilvának, így készíteni kellett. Jobb, mint a bolti. Nekem 24 db nagy gombóc lett. Pucolás után 1 kg krumplit megfőzünk a főző vízbe tegyünk sót is, hiába lesz édes étel. Amikor a krumplit megfőtt,  leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Krumplinyomóval összetörjük, adunk hozzá 30 dkg lisztet,…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2019. aug 27.

Házi vegeta fűszerkeverék

írta: Petőcz Ferenc
Házi vegeta fűszerkeverék

Az elmúlt időszakban sok helyen olvastam büszkeségnek készült házi vegetákról. Ideje volt, hogy a mi kamránk rejtekében megbújt alapanyagaink végre méltó felhasználást kapjanak, így elkészítettem a saját verziónkat. Nekünk adott volt 20 dkg zöldség ez már az aszalt mennyiséget jelenti, mivel minden…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. aug 27.

Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

írta: Petőcz Ferenc
Kovászos uborkás rántottával töltött rántott karaj párolt hajdinával

Valami újat szerettünk volna és más sokféleképpen töltöttük a rántott karajt. Most ezt találtuk ki. Nagyon bejött. Remélem tetszeni fog. Első lépésben a rántotta készül: 8 kisebb szelet húshoz, azaz 4 főre elég a recept. Kevés zsíron megpárolunk 2 db karikázott újhagymát. Ehhez adunk 2 db…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. aug 23.

Füstölt halas szendvicskrém

írta: Petőcz Ferenc
Füstölt halas szendvicskrém

Rendszeresen füstölők halat, most az augusztus 20-i ünnepekre is tettem. Az új kiflit, kenyeret fel kellett avatni valamivel. Füstölt farkassügér került a receptbe. 20 dkg vajat hagyunk szoba hőmérsékleten, hogy könnyen kezelhető legyen. Lehet margarin is, de én azt kevésbé preferálom. egy közepes…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. aug 23.

Tintahal curry hajdina körettel

írta: Petőcz Ferenc
Tintahal curry hajdina körettel

A curryt sokan nem szereik, okai közt szerepel, hogy nem ismerik, félnek az új ízektől a fűszerek varázsától. Mi nagyon kedveljük, így sokféleképp kerül asztalra, oldalunkon is van pár recept, most egy új jön. Ehhez saját készítésű curry paszta is lett keverve. Kezdjük is vele. 1 nagy fej…

Tovább Szólj hozzá

indiai Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. aug 23.

Ketchup 1

írta: Petőcz Ferenc
Ketchup 1

2 kg paradicsom 3 nagy fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma 3-4 babérlevél 5-6 kápiapaprika lehet csípős is benne 8-10  szem szegfűbors, fahéj ízlés szerint 1 ág rozmaring,l bazsalikom őrölt fehérbors cukor kb. fél bögre, de inkább ízlás szerint, só és 2 ek pirospaprika A vöröshagymát zsírban…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. aug 11.

Aszalt paradicsomos humusz

írta: Petőcz Ferenc
Aszalt paradicsomos humusz

Korábban ígértem, hogy készítünk humuszt sokfélét. Közben eltelt egy év, az ígéret betartva, lesz még sokféle recept belőle, annyi biztos, hogy sűrűbben fognak készülni, mint eddig. Az is biztos, hogy finomabb, jobb, egészségesebb és mentes az étel a boltihoz képest  és persze sokkal olcsóbb.…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2019. aug 05.

Amerikai csirkegulyás

írta: Petőcz Ferenc
Amerikai csirkegulyás

A magyar konyhában szokásosnak mondható a húsleves, szinte kötelező elem hétvégén. Nálam persze azért ez nem állja meg magát, ritkábban kerül asztalra és sokféle elvarázsolt formában. Ez is egy ilyen recept. 4 db csirkeszárnyat ízekre vágunk, 60 dkg csirkemellet csíkokra aprítunk és feltesszük főni…

Tovább Szólj hozzá

Amerikai Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. aug 03.

Sárgabarackos zabpehely felfújt

írta: Petőcz Ferenc
Sárgabarackos zabpehely felfújt

Most következő sütink bizony nagyon finom.. Sokan pedig hajlamosak lesznek azt hinni, hogy egészséges a zabpehely miatt. Elkeserítő a valóság, hisz a zabpehely erősen magas szénhidrát tartalommal rendelkezik, így cseppet sem ajánlott a dietetikusok által, legfőképp cukorbetegség esetén ajánlott…

Tovább Szólj hozzá

2019. aug 02.

Kapros töltött paprika

írta: Szabó András 80
Kapros töltött paprika

Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula... Ilyenkor nem szeretünk sok időt tölteni a konyhában sem. Erre adok egy remek ötletet, ami amellett hogy hamar elkészül még frissítőleg is hat ránk a citrom savanyúsága  miatt. Rizs helyett bulgurt használtam, de mással is el lehet készíteni. Sokan a…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta