2020. jan 17.

Mézes- szójaszószos kacsamell narancsos bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Mézes- szójaszószos kacsamell narancsos bulgurral

Ezt az ételt a Facebook-on található azonos nevű csoportunk 5. születésnapjára készítettem. Bár hosszú a neve, mégis roppant egyszerű ételről van szó. A pác pár perc alatt elkészíthető, a többi munkát a hűtő és a sütő elvézgi helyettünk. A köret se bonyolult. 

82558080_2631418893609325_125432127582896128_n.jpg

Hozzávalók: 2 ek. szójaszósz, 3 ek. méz, 4 duci gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, kevés só, 2 narancs, 4 kacsamell, 15 dkg. bulgur, 3 dl folyadék.  

82519967_1024530164587633_298243770279788544_n.jpg

Elkészítés: A fokhagymát lereszeljük és összekeverjük a mézzel, szójaszósszal, a sóval és a borssal és a fél narancs levével. A kacsamellet ha szükséges akkor megpucoljuk, mindkét oldalát bekenjük a páccal, és jénaiban egymás mellé  fektetjük. Mehet be pár órára vagy egy éjszakára is a hűtőbe. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a megmaradt páccal megkenjük, és mehet is a sütőbe, néhányszor a keletkező pecsenyelével megkenegetjük, és szép pirosra sütjük. A bulgurt kevés olajon megpirítjuk. A narancs másik felét is kifacsarjuk, mérőpohárba töltjük, és vízzel kiegészítjük, hogy 3 dl. levet kapjunk, ezzel felöntjük és készre pároljuk. Eközben a megmaradt narancsot kifilézzük, és kisebb darabokra vágjuk a gyülölcshúst, amit az elkészült burgurba keverünk. Tálaláskor a kacsamellet vényonyra felszeleteljük.

83231514_496778044293999_5914316502286204928_n.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta