2020. jan 25.

Rozmaringos-körtés mustáros tarja

írta: Petőcz Ferenc
Rozmaringos-körtés mustáros tarja

korte4.jpg

Egy gyors recept , évek óta készítem, a nővéremtől tanultam. Szerintem mindenütt a család kedvence lesz.

Adagonként azaz szelet húsonként 1-1 körtét kell számolni. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük jófajta mustárral (én házi magos mustárt használtam), majd egy zsiradékkal kikent hőálló tálba helyezzük, tetejére aprított vöröshagymát szórunk. 

korte3.jpg

A körtéket félbevágjuk, majd a magokat kivágjuk belőle. Az körte pocakos részéről picit levágunk és arra tudjuk rakni a fél körtéket, így már nem borulnak el. A körte mag helyére aprított vöröshagyma kerül, majd kevés vaj, rozmaring és só. Ez alá öntünk jó fajta olaszrizlinget. Lefedjük, akárcsak a húst és egyszerre sütjük a húst és pároluk a körtét. A vége előtt 10 perccel a ffóliát levesszük és hagyjuk készre sülni, párolni az ételt.

korte1.jpg

Tálaláskor 2 db fél körte 1 szelet hús az adag, a gyümölcsös bormaradékkal meglocsoljuk az egészet, fogyasztjuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta