Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. jan 25.

Kávés meggy likőr házilag.

írta: Petőcz Ferenc
Kávés meggy likőr házilag.

Egy kellemes aromájú likőr házilag. Eredetileg szilveszterre készült, de a blogra csak most jön, mivel van belőle, így a farsangra is kitart. Van idő el is készíteni addig, így nosza, egyszerű. Párom szerint igazi konyakmeggy íze van, és tényleg, majd rájöttök miért. 20 dkg barna cukrot felfőztem 3…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2020. jan 25.

Rozmaringos-körtés mustáros tarja

írta: Petőcz Ferenc
Rozmaringos-körtés mustáros tarja

Egy gyors recept , évek óta készítem, a nővéremtől tanultam. Szerintem mindenütt a család kedvence lesz. Adagonként azaz szelet húsonként 1-1 körtét kell számolni. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük jófajta mustárral (én házi magos mustárt használtam), majd egy zsiradékkal kikent hőálló tálba…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. jan 17.

Mézes- szójaszószos kacsamell narancsos bulgurral

írta: Petőcz Szabó András
Mézes- szójaszószos kacsamell narancsos bulgurral

Ezt az ételt a Facebook-on található azonos nevű csoportunk 5. születésnapjára készítettem. Bár hosszú a neve, mégis roppant egyszerű ételről van szó. A pác pár perc alatt elkészíthető, a többi munkát a hűtő és a sütő elvézgi helyettünk. A köret se bonyolult.  Hozzávalók: 2 ek. szójaszósz, 3 ek.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. jan 12.

Görög túrókrém

írta: Petőcz Ferenc
Görög túrókrém

  A hideg napokban ismét vissza idézzük a nyarat az ízekkel. Amikor kint vagyunk Görögországban az összes kencét kipróbálom. Reggelente egy finom kenyér egy olívás margarin, néhány szem olívabogyó vagy paprikakrém vagy valamelyik padlizsán krém vagy éppen ez a túrókrém egy kávéval egy pohár…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. jan 12.

Ananászos kacsa

írta: Petőcz Szabó András
Ananászos kacsa

Ezt az ételt kacsa mellből és combból is el lehet készíteni. Az ananászlevet  semmi esetre se a konzerv ananász levével helyettesítsük, ugyanis az csak egy cukrozott lé, semmi köze nincs az ananászhoz. Hozzávalók: 1 egész kacsa (kb. 2 kg-os),  olaj, 1,2 dl ananászlé, 2,5 dl száraz vörösbor, 2…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2020. jan 10.

Görög paprikakrém 4 adag

írta: Petőcz Ferenc
Görög paprikakrém 4 adag

Tél van és az esti, éjszakai, hajnali mínuszok még akkor is itt vannak, ha akad néhány melegebb nappal. Így jól esik visszaidézni a nyári pillanatokat, ízeket, ezt a receptet is ezért készítettük és eleve az ünnepek után jól esik a szervezetnek is az enyhülés a nehéz ételek után. 50 dkg kápia vagy…

Tovább Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2020. jan 10.

Céklás csicseriborsó saláta

írta: Petőcz Ferenc
Céklás csicseriborsó saláta

Gyors egyszerű, egészség és finom. E 4 kifejezésben benne van minden. fél kg céklát meghámozunk, majd sós vízben puhára főzünk. 2 közepes fej lilahagymára karikákra vagy félhold cikkere vágunk, kevés olívaolajon megpároljuk, ehhez adunk egy konzerv (max 40 dkg) csicseriborsót és azzal is pároljuk,…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta