Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2020. ápr 28.

Budapest sertésszelet

írta: Petőcz Ferenc
Budapest sertésszelet

6 adag

Szerintem sokan vagyunk, akik szeretjük ezt az ételt, gyermekkoromban sokszor ettem, de valahogy napjainkra feledésbe került. Most megidéztem az ízeket, jól tettem, sikere volt itthon. Ajánlom bárkinek, egyszerű, gyors és finom. 6 szelet sertés karajt kiklopfolunk, sózunk, borsozunk, lisztbe…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2020. ápr 28.

Rántottás-zöldséges tekercs kukoricás barna rizzsel

írta: Petőcz Ferenc
Rántottás-zöldséges tekercs kukoricás barna rizzsel

4 adag, könnyű, elkészítés 1 óra

Egyszerű, gyors és mégis meglepően finom fogás, mellette egészséges és a cukorbetegek is fogyaszthatják a barna rizs miatt, mert kevésbé emeli a glikémiás indexet.  4 szelet karajt kiklopfolunk, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Erre kerül fürj tojásból készül rántotta, nekem szeletenként 7 fürj…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. ápr 28.

Pitypang szörp

írta: Petőcz Ferenc
Pitypang szörp

A természet kincstára határtalan lehetőségeket rejt számunkra, hogy egészségesen tudjunk élni. Hiszem, vallom, látom, hogy napjainkban elvesztettük a kapcsolatot a természettel, így félünk is a bennük rejlő csodák használatától. Magam mindig is kerestem az utat, hogy kapcsolatban maradjak a…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2020. ápr 22.

Fehérboros olajoshal

írta: Petőcz Ferenc
Fehérboros olajoshal

A hal az egyik örök kedvencem. A keszeg a Balaton királynője, bármikor bármilyen formában jöhet. Most olajos hal készült annak is egyik verziója. 1 kg keszeget feldarabolunk. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Most só, őrölt koriander, őrölt bors, chili, és reszelt fokhagyma kombóval készült. Kb 2…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2020. ápr 22.

Epres túrótorta

írta: Petőcz Ferenc
Epres túrótorta

A tészta:  2 tojást 6,4 dkg cukorral 5 percig robotgéppel verjünk habosra, majd adjunk hozzá 6,4 dkg lisztet, amelyet további egy percig lassú fokozaton keverünk. A tésztát rakjuk egy 20*20 cm-es szilikon formába és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig hőlégkeverésen süssük meg. A kihűlt…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek

2020. ápr 02.

Kovászos medvehagyma

írta: Petőcz Szabó András
Kovászos medvehagyma

Most hogy szezonja van a medvehagymának igyekszünk minél többet fogyasztani ebből a növényből. Itt a blogon is rengeteg receptet találtok a felhasználásához, de most egy igazi különlegességet osztok meg veletek. Most a megmaradt szárat fogjuk használni. Fontos tanács: aki nem ismeri meg a…

Tovább Szólj hozzá

Tartósítunk Egészség vega és tészta