2021. jan 27.

kapros-petrezselymes ráksaláta

írta: Petőcz Szabó András
kapros-petrezselymes ráksaláta

img_0862.JPG

Aki ismer minket az tudja hogy a tenger gyümölcseit nagyon szeretjük. Sajnos tavaly nem tudtunk kedvenc mediterrán országunkban nyaralni. A napokban beszéltünk Párommal hogy kellene valami tengeri alapanyagból készíteni könnyűt és egyben finomat, ekkor született meg ez a recept Görögországra gondolva. Ez egy tipikus egy edényes étel ami hamar el is készül. A tésztát kedvünk szerint cserélhetjük bármilyen kisebb méretű tésztára, de mindegyik tésztától másabb lesz az íze. A garnéla lehet főtt is, ezzel időt spórolhatunk meg, de mindenképpen meg kell pucolni. A vöröshagymát lehet helyettesíteni póréval vagy újhagymával. A majonéz receptje fenn van már a blogon.

Hozzávalók: 25 dkg. fusilli tészta, 40 dkg. tisztított garnéla, 20 dkg. görög joghurt, 1-1 csokor kapor és petrezselyemzöld, 1 nagyobb citrom leve, só és bors ízlés szerint, 2 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojásból készült majonéz.

Elkészítés: Egy edényben vizet teszünk fel főni, ha felforrt megfőzzük benne a garnélákat, hideg vízben lehűtjük. A visszamaradt vízben kifőzzük a tésztát, amit úgyszintén lehűtünk.  A vöröshagymákat pucolás után félkarikákra vágjuk, majd darabjaira szedjük, és egy nagyobb tálba rakjuk. Bele tesszük a reszelt fokhagymát is. Hozzáadjuk a majonézt és a felaprított kaprot és a petrezselyemzöldet. A kifőtt garnélát és a tésztát hozzáadjuk a tálhoz, bele rakjuk a görög joghurtot, majonézt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a kicsavart citrom levét. Alaposan összekeverjük és azonnal tálalhatjuk  Másnap, jól behűtve még finomabb, de frissen is isteni.

 

Szólj hozzá

Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta