2021. jún 06.

Medvehagymás teljeskiőrlésű szendvics kalácskák

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagymás  teljeskiőrlésű szendvics kalácskák

10 db

img_0964.JPG

  • 70 dkg lisz (50 dkg Bl 55 és 20 dkg teljeskiőrlésű
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl víz, 2,2 dl tej
  • 5 dkg puha vaj, 2 dkg élesztő
  • Aprított medvehagyma

Az alapanyagokat dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni meleg helyen 45 percet, majd a tésztát fordítsuk lisztezett felületre, vágjuk 10 felé és formázzunk az egyes darabokból gombócokat, amelyet letakarva újabb 15 percig kelesszünk.

Ezt követően a darabokból egy 40-45 centis rudakat sodorjunk, majd formázzuk meg a kalácskákat.Pihentessük a tésztát kb 30 percet letakarva, ezalatt melegítsük fel a sütőt 210 fokra és annak aljában a sütés előtt egy tepsiben egy pohár vizet öntsünk.  Sütés előtt kenjük le vízzel , majd hőlégkeverésen kb 20 percet sütjük. Sütés után a forró kalácskákat ajánlott vízzel lepermetezni enyhén, így tartósan roppanós marad a héja. Garantáltan jobb, mint a bolti. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Házi pékség