2021. júl 29.

Cukkinis gombaleves

írta: Petőcz Ferenc
Cukkinis gombaleves

g1_3.jpg

Idén nyáron óvatosságból nem mertünk befizetni külföldi utat, így le is maradtunk róla, de a magyar tenger kárpótolt mindenért. Ott ettük ezt a levest és persze gyorsan el is kellett készíteni, annyira megtetszett.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 ek vaj, 2 ek olívaolaj
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 2 kisebb cukkini apróra kockázva
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín

g3_3.jpg

g2_3.jpg

A hagymákat megpároljuk a vaj olaj keveréken, majd hozzá adjuk a gombát, és a cukkinit, picit pároljuk és felöntjük 1 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Amikor a zöldség kész, belekeverjük a tejszínt egyszer felforraljuk és fűszeres pirított bagett szeletekkel tálaljuk, tetejét sajttal szórjuk.

g4_3.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Levesek Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta