2021. sze 09.

Pacalgulyás

írta: Petőcz Szabó András
Pacalgulyás

Aki ismer minket az jól tudja, hogy a belsőségeket mennyire szeretjük. Mivel csak egy kiló fagyasztott pacal volt otthon és némi zöldség, úgy gondoltam hogy egy finom levest készítek belőle. Ezt az ételt bográcsban is el lehet készíteni, mivel a pacalnak sok főzési idő kell.

240978275_1018613132220589_7460733495905535077_n.jpg

hozzávalók: 1 kg konyhakész, tisztított pacal, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, 1-2 paprika és paradicsom, 2-2 sárgarépa illetve petrezselyem gyökér, 3 burgonya, 2 ág szárzeller, só, bors, fűszerpaprika, erős paprika ízlés szerint.

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, amit kissé megpirítjuk. Jöhet hozzá a paprika és a paradicsom és a fűszerpaprika valamint a pacal. Jól elkeverjük és annyi vizet adunk hozzá amennyi épp csak ellepi, az esetlegesen elpárolgott folyadékot pótoljuk. Sóval, borssal, erős paprikával ízlés szerint ízesítjük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk és a szárzellert, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. Amikor félig megfőtt a pacal, hozzáadjuk a zöldségeket, felengedjük annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, ismét fűszerezzünk, és készre főzzük a levest.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak