2021. okt 19.

Penne brokkoli pestóval és édesburgonyával

írta: Petőcz Ferenc
Penne brokkoli pestóval és édesburgonyával

4 adag, elkészítés 30 perc

brokkoli.jpg

Ismét egy gyors étel és most is az olasz konyha kerül terítékre. Az ősz is nagy kincseket rejt a kertekben a batáta azaz édesburgonya letermett a brokkoli most adja magát a tészta könnyen megfő, így ezek adják magukat. De jöjjön a recept.

Hozzávalók:

  • 32 dkg penne tészta ( jelen esetben teljes kiőrlésű volt)
  • 50 dkg brokkoli
  • 25 dkg édesburgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss chili aprítva vagy chilipehely ízlés szerint
  • 5 dkg parmezán + a tetejére kevés a tálaláskor

Egy fazékban feltesszük főzni a tésztát a brokkolit és a kockázott édesburgonyát. 5 perc főzés után kiszedjük a brokkolit, közben készre főzzük, de nem teljesen puhára a tésztát olyan olaszos al dante állagúra.

Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a chilit, pirítjuk 1 percig majd hozzá adjuk a brokkolit is. Az egészet 1-2 percig pirítjuk, majd leturmixoljuk a reszelt sajttal együtt. Vissza tesszük a serpenyőbe és erre szedjük a tésztát és az édesburgonyát. Összekeverjük, szükség esetén a tészta főző levével lazítjuk az ételt. Tálaláskor sajttal szórhatjuk. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta