2022. jan 20.

Ricottával készült gombás szárzelleres szendvicskrém

írta: Petőcz Ferenc
Ricottával készült gombás szárzelleres szendvicskrém

krem.jpg

160 grammos vacsora könnyen, olcsón. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg laskagomba (bármilyen szét nem fővő gombafaj jó) apróra vágva
  • 1 ág szárzeller apróra kockázva
  • 1 szál újhagyma karikázva
  • só, őrölt fehérbors
  • vaj

Kevés vajon lepároljuk a zöldségeket, amikor már kész, a vajat leöntjük a zöldség alól, ez jó lehet arra, hogy utána pirítóst készítsünk vele serpenyőben. A zöldségeket csak ekkor sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a ricottát, elkeverjük, hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát és tálalhatjuk. Én a visszamaradt vajon pirított rozskenyérrel, teával készítettem.

Jó étvágyat

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta