2022. aug 08.

Görögdinnyepuding

írta: Petőcz Szabó András
Görögdinnyepuding

Most  mindenhol lehet sokféle dinnyét kapni, a jól behűtött változattól eltérve egy igazi különlegesség receptjét osztom meg veletek. Ha kipróbáljátok, akkor biztosan nem fogtok benne csalódni. Roppant egyszerű és hamar elkészül, ha a dinnye magozásán túl vagytok. A pisztáciát össze is lehet vágni.

296281674_1112665249665139_6190252753590685949_n.jpg

Hozzávalók: görögdinnye, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 lime kifacsart leve, 1 csipet só, 5 ek. cukor, 1,5 dl. görög joghurt, 1 ek sótlan pisztácia, pár mentalevél.

Elkészítés:Kivágjuk a dinnyét a héjából és kiszedjük a magjait.Felkockázzuk a dinnyehúst. Egy nagy tálban botmixerrel pürésítünk, és átszűrjük, 5 dl folyadéknak kell lennie.Ha kevesebb , kis vízzel kiegészítjük. Hozzáadjuk a lime levét, egy csipet sót. Nagyobbik részét  egy lábasba öntjük, elkezdjük főzni, a kisebbik részében csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük a forrásban lévő dinnyeléhez, sűrűre főzzük. Szétosztjuk 4 pohárban, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a görög joghurtot kanalazunk a tetejére, megszórjuk a pisztáciával, mentalevéllel díszítjük.

296702710_2922024624757411_6977722662916381550_n.jpg

 

Szólj hozzá

Magyar Sós és édes szenvedélyek