Görögdinnyepuding
Most mindenhol lehet sokféle dinnyét kapni, a jól behűtött változattól eltérve egy igazi különlegesség receptjét osztom meg veletek. Ha kipróbáljátok, akkor biztosan nem fogtok benne csalódni. Roppant egyszerű és hamar elkészül, ha a dinnye magozásán túl vagytok. A pisztáciát össze is lehet vágni.
Hozzávalók: görögdinnye, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 lime kifacsart leve, 1 csipet só, 5 ek. cukor, 1,5 dl. görög joghurt, 1 ek sótlan pisztácia, pár mentalevél.
Elkészítés:Kivágjuk a dinnyét a héjából és kiszedjük a magjait.Felkockázzuk a dinnyehúst. Egy nagy tálban botmixerrel pürésítünk, és átszűrjük, 5 dl folyadéknak kell lennie.Ha kevesebb , kis vízzel kiegészítjük. Hozzáadjuk a lime levét, egy csipet sót. Nagyobbik részét egy lábasba öntjük, elkezdjük főzni, a kisebbik részében csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntjük a forrásban lévő dinnyeléhez, sűrűre főzzük. Szétosztjuk 4 pohárban, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a görög joghurtot kanalazunk a tetejére, megszórjuk a pisztáciával, mentalevéllel díszítjük.