2023. feb 08.

Zöldséges nyúlragu leves

írta: Petőcz Szabó András
Zöldséges nyúlragu leves

Idén a kínai  horoszkópban a tigris évéből a nyúl évét kezdtük meg. Ennek apropójából és mivel a hűtőben kicsit fázott szegényke, úgy gondoltam, hogy ideje felmelegednie. Komolyra fordítva a szót, ebben a mostani időben mindenkinek jól esik egy tányér kanalazni való. 

Hozzávalók: 1,2 kg nyúl vegyesen, 10 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, édesnemes pirospaprika, 2 l víz, 1-1 nagyobb sárgarépa és paszternák, 2 közepes méretű burgonya, 1 szál szárzeller, 2 babérlevél, só, bors és majoránna ízlés szerint, 10 dkg kelbimbó, tetejére petrezselyemzöld.

elkészítés: A nyulat kisebb darabokra vágjuk és lisztbe forgatjuk. Az összes zöldséget megpucoljuk és egyforma méretűre daraboljuk. A vajat olvasszuk fel egy fazékban, a nyúlhúst minden oldalon pirítsuk meg, majd szedjük ki egy tányérra őket. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk meg, szórjuk meg a fűszerpaprikával. Tegyük vissza az elősütött nyúl darabokat, öntsük fel 2 liter vízzel, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet. Fedő alatt mérsékelt lángon főzzük, míg a nyúl kb. félig megfőtt. Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket és a félbevágott kelbimbót is, készre főzzük. Tálaláskor a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak