2025. júl 03.

Diabetikus piskótatekercs cseresznyelekvárral

írta: Petőcz Ferenc
Diabetikus piskótatekercs cseresznyelekvárral

511261408_10223361313780011_4983996922927676724_n.jpg

Hozzávalók:

  • 11 dkg diabetikus piskóta liszt
  • 4 dkg negyedannyi édesítőszer
  • 6 db tojás
  • cseresznyelekvár
  • porcukor helyettesítő

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszzuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Az édesítőszert a sárgával jól felverjük, majd hozzáadjuk a tojáshabot és óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd rákenjük a tésztát. 180 fokos sütőben készre sütjük. Még melegen leszedjük róla a sütőpapírt és tiszta konyhára téve feltekerjük, így hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt kitekerjük, megenjük a lekvárral és újra feltekerjük. Meghintjük a porcukor helyettesítővel. 

A tészta ugyanígy működik normál liszttel és cukorral, de cukorból akkor ennek a duplája kell!

Jó étvágyat!

511329427_10223361314660033_859346181265210512_n.jpg

Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek