Shorbat Adas – a közel-keleti vöröslencse leves
Az arab konyha a mesés kelet ízeivel, egészséges ételeivel mindig is kedvenc volt. Ez a leves pedig az egyik főkedvenc, csak nem volt meg a receptje. A facebook csoportunk, mint ahogy a blogunk is mondhatjuk joggal, hogy nemzetközi. Van a csoportunkban arab konyhát vivő tagunk és Ő osztotta meg e remek receptet, amelyet most változtatás nélkül adunk tovább nektek. Szerintem tetszeni fog.
Hozzávalók (4 főre):
1 bögre vöröslencse (kb. 200 g)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál római kömény
Só, bors
1 liter víz vagy zöldségalaplé
Citromlé tálaláshoz

1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát olajon üvegesre pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, lencsét, fűszereket, felöntjük vízzel/alaplével.
3. Forrás után kb. 20 percig főzzük, míg minden megpuhul.
4. Botmixerrel pürésítjük (opcionális), citromlével tálaljuk.
