Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2025. feb 16.

Borsófehérje fasírt

írta: Petőcz Ferenc
Borsófehérje fasírt

Ígéretünknek igyekszünk eleget tenni ezzel a recepttel. A Veganuár véget ért és írtuk, hogy próbálunk néhány kevésbé ismert alapanyagot is. Ezt történt most. EGy könnyű finom fasírt került asztalra egy kellemes főzelék mellé. Hozzávalók: 10 dkg borsófehérje granulátum 2 ek zabpehely 3 dl meleg…

Tovább Szólj hozzá

2025. feb 16.

Zablisztes-tökmagos pogácsa

írta: Petőcz Ferenc
Zablisztes-tökmagos pogácsa

 A magya konyhára jellemzőek a pogácsák, a német-osztrák hatás maradvényaiként váltak kedvencé e sós ropogtatni való falatkák. Oldalunkon is már többféle olvasható, most is jön egy, amely az egészségtudatos konyhába jól passzol. Szerintünk ez is tetszeni fog. Hozzávalók: 20 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Sós és édes szenvedélyek Egészség vega és tészta

2025. feb 13.

Tojáspörkölt

írta: Petőcz Szabó András
Tojáspörkölt

A mostani étel roppant gyorsan elkészíthető, ha a tojásokat előzőleg keményre főztük és ha teljesen lehűtjük. Kitűnő a húsvétkor megmaradt tojások felhasználásának, ha már unjuk a rakott burgonyát. Fogyaszthatjuk magában, kenyérrel, rizzsel, tésztával is. Főzelékek feltéte is lehet. Füstölt kolbászt…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2025. feb 13.

Vegán brassói

írta: Petőcz Szabó András
Vegán brassói

Januárban néhány élelmiszerlánc Veganuárt tartott. Erre az aklalomra készítettem el a brassói aprópecsenye vegán változatát. Húst padlizsánra cseréltem a burgonyát zellerre. A padlizsánhoz ízében a zeller jobban passzol a burgonyánál, evégett lett le cserélve. Mind a padlizsán, mind a zeller nagy…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása