Szőlős sertésszelet boros burgonyával
4 adag
A szüret mindig emblematikus zárása a nyári betakarításnak, talán az utolsó szabadban együtt tölthető boldog időszak. Évről évre készítünk ehhez az eseményhez köthető recepeteket, amelyekből az oldalunkon is tudtok válogatni, akad benne halas, csirkés, sertéshúsból készült, közös a bor must, szőlő. Idén is szeretnénk folytatni a sort, elsőnek ezzel amost kreált étellel indítunk.
Hozzávalók:
- 4 nyitott szelet karaj
- 80 dkg burgonya karikázva
- só, frisen őrölt bors
- 2 ek zsír
- szőlő
- 3,5 dl száraz fehérbor
- 2 ek liszt
- 2 gerezd reszelt fokhagyma vagy 1 ek fokhagymakrém
Elsőnek a húst klopfoljuk ki , majd sozzuk és borsozzuk
A húst töltsük meg a szőlő szemekkel.
Ezt követően készítsünk ...