Régi és új étkek, mai ízek - Utolsó kommentek
blfr3@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/02/19/solet_751/full_commentlist/1#c42372205
Válasz erre: Sólet
2023-12-19T20:19:40+01:00
2023-12-19T20:19:40+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2023/02/19/solet_751?full_commentlist=1#c42372163" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42372163 );">@Vén motoros</a>: esetleg tojás jöhet bele még és sosem úszik semmi a tetejére ha megfelelő arányban van a folyadék a z alapanyagokhoz és úgy van pótolva, ahogy kell.
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/02/19/solet_751/full_commentlist/1#c42372201
Válasz erre: Sólet
2023-12-19T20:18:49+01:00
2023-12-19T20:18:49+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2023/02/19/solet_751?full_commentlist=1#c42372163" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42372163 );">@Vén motoros</a>: Ez egy autentikus zsidó recept amit osztottam zsidó szakácskönyvből. Pontosabban nem teljesen, mert liba helyett csülök és mellette van benne pirospaprika ami eredetileg sosem volt benne. Amikor ez az étel kitalálódott még nem ettek paprikát a népek, főleg nem fűszerpaprikát.Viszont az arányok így jók a gyömbérrel és egyebekkel. Ajánlom kipróbálni.
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/12/18/sertes_lep_porkolt/full_commentlist/1#c42372191
Válasz erre: Sertés lép pörkölt
2023-12-19T20:14:44+01:00
2023-12-19T20:14:44+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2023/12/18/sertes_lep_porkolt?full_commentlist=1#c42372133" class="reply_nick_437508" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42372133 );">@Vén motoros</a>: Eredetileg pörkölt receptem volt amit kaptam. Előtte sosem csináltam, így nem gondoltunk a majoránnára. Aztán kiderült majoránna nincs is itthon. Most, hogy hozzászóltál eszembe jutott, hogy rakhattam volna zsályát, mert jólpasszol a májhoz, belsőségekhez. Van egy nagy bokrom is, de ez akkor nem volt gondolatban.
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/02/19/solet_751/full_commentlist/1#c42372163
Válasz erre: Sólet
2023-12-19T19:42:11+01:00
2023-12-19T19:42:11+01:00
Vén motoros
http://blog.hu/user/437508
Érdekes recept. Sóletrajongó vagyok, én fél kiló fehér- és tarkabab mellé csak egy marék gerslit tennék, de hát ízlések és pofonok... (Számomra ez már majdnem gersli-rizottó.) Ellenben a csülköt lehet, hogy ki fogom próbálni, nem rossz ötlet. Magamtól sosem gondoltam volna rá. Én füstölt oldalast (bordaporcot) és kacsacombot szoktam beletenni, kíváncsi vagyok, csülökkel milyen lesz. Rétegzés: nekem az a tapasztalatom, hogy az összetevőket bármilyen sorrendben is teszem bele a sóletfőző fazékba, a felöntés után felúsznak és fajsúly szerint átrendezik magukat. Vereshagyma: én szeretem a hagymát, ezért ahány tányér sóletet készítek (saccolok), annyi kis fej vereshagymát teszek bele EGYBEN, és tálaláskor minden tányérnak kijár egy-egy kis fej hagyma. Fokhagyma: négy óra sütés után a nagy gerezdekben hagyott fokhagyma is elkrémesedik és úgy "átlényegül", hogy meg sem lehet találni. Nem aprítom-reszelem, mert minek? Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/12/18/sertes_lep_porkolt/full_commentlist/1#c42372133
Válasz erre: Sertés lép pörkölt
2023-12-19T19:17:58+01:00
2023-12-19T19:17:58+01:00
Vén motoros
http://blog.hu/user/437508
Nagyon-nagyon ritkán látok lépet, emiatt nem is figyeltem fel rá, csak akkor, amikor az Allee-ben egy középkorú cigány házaspár lecsapott rá, és több, mint egy kilót vásárolt belőle. Ez tényleg a leges-legolcsóbb húsféle, ami csak létezik. Kb. a felébe került, mint mellette az akciós csirkeszív. Azért nem vettem belőle, hogy egyáltalán megkóstoljam, mert a szintén nagyon olcsó csirkeszív mellett (amit pörköltnek nagyon szeretek), nem tűnt bizalomgerjesztőnek. <br />
Ha már májas íze van: akkor a májhoz nagyon passzoló majoranna, mint fűszer, nem lenne jobb a köménynél?Vvagy AZÉRT annyira mégsem májas?
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/06/24/chilis_bab_chili_con_carne/full_commentlist/1#c42128238
Válasz erre: Chilis bab (Chili con carne)
2023-07-12T14:51:07+02:00
2023-07-12T14:51:07+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2023/06/24/chilis_bab_chili_con_carne?full_commentlist=1#c42107594" class="reply_nick_1617075" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 42107594 );">@Mesterséges Geci</a>: ez a hozzászólás színvonal alatti
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/03/23/sushi_hazilag_958/full_commentlist/1#c42107604
Válasz erre: Sushi házilag
2023-06-25T21:39:29+02:00
2023-06-25T21:39:29+02:00
Mesterséges Geci
http://blog.hu/user/1617075
Javaslat: próbáld ki pl. a Corvin mozi mellett azt a boltot, ahol rúd formában árulják a sushit! Vagy más, valóban ezzel foglalkozó étteremből hozass! Nem 100%, hogy jó lesz, de a spar-aldi-lidl szarjainál milliószor finomabb, főleg ha wasabi helyett nem azt az újabban divatos folyékony szennyet adják, hanem a megszokott, wasabinak látszó pasztát. (Az se valódi, itthon igazit nem nagyon kapsz, de hasonlít)
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/06/24/chilis_bab_chili_con_carne/full_commentlist/1#c42107594
Válasz erre: Chilis bab (Chili con carne)
2023-06-25T21:33:28+02:00
2023-06-25T21:33:28+02:00
Mesterséges Geci
http://blog.hu/user/1617075
Melegben chili+bab.... hát izé...
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/01/10/mecseki_betyargomboc_leves/full_commentlist/1#c41768176
Válasz erre: Mecseki betyárgombóc leves
2023-01-11T14:51:49+01:00
2023-01-11T14:51:49+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2023/01/10/mecseki_betyargomboc_leves?full_commentlist=1#c41768150" class="reply_nick_2180" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41768150 );">@Cpt. Flint</a>: Nem veszem kötekedésnek, mert nem az. Az eredeti receptben a hagyma, só, bors szerepelt. Egy kicsit mindent átalakítunk a saját szánk íze szerint és én szeretem a koriandermag friss ízét a fenti étel ízeihez jól is passzol ezért került bele. Az általad említett fűszerekből szerintem a petrezselyem lett volna még jó párosítás.
https://regiesujetkek.blog.hu/2023/01/10/mecseki_betyargomboc_leves/full_commentlist/1#c41768150
Válasz erre: Mecseki betyárgombóc leves
2023-01-11T14:31:56+01:00
2023-01-11T14:31:56+01:00
Cpt. Flint
http://blog.hu/user/2180
Tudom, hogy kötözködés; ráadásul mint fűszert, szeretem is, de egy "klasszik magyar" ételbe koriandert??? Én inkább petrezselymet, majorannát, esetleg tárkonyt használnék.
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/12/20/fermentalt_gomba/full_commentlist/1#c41756522
Válasz erre: Fermentált gomba
2023-01-07T08:00:26+01:00
2023-01-07T08:00:26+01:00
Bényei Ági
http://blog.hu/user/1624194
Elkészítettem a fermentált szárzelleres laskagombát. Nagyon jó lett! Eddigi fermentált ételeim között az egyik király!
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/12/07/piritott_csirkesziv_edeskomennyel_grapefruittal/full_commentlist/1#c41079994
Válasz erre: Pirított csirkeszív édesköménnyel, grapefruittal
2021-12-09T11:05:39+01:00
2021-12-09T11:05:39+01:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
Ezek szerint a csirkeszív is olyan, mint a csemege kukorica főzés: minél tovább készül, annál keményebb lesz
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802/full_commentlist/1#c41002576
Válasz erre: Sütőtökös muffin
2021-10-28T12:50:55+02:00
2021-10-28T12:50:55+02:00
geegee
http://blog.hu/user/228702
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802?full_commentlist=1#c41002326" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41002326 );">@Petőcz Ferenc</a>: Kösz.<br />
Szóval ebben is van sütőtök.A tiétek, vagy a mienk? :-)
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802/full_commentlist/1#c41002326
Válasz erre: Sütőtökös muffin
2021-10-28T10:09:15+02:00
2021-10-28T10:09:15+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802?full_commentlist=1#c41002316" class="reply_nick_228702" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41002316 );">@geegee</a>: Igen saját recept. Itt a link: <a rel="nofollow" href="https://www.google.com/amp/s/regiesujetkek.blog.hu/2017/10/01/sutotokos_nudli%3flayout=5">www.google.com/amp/s/regiesujetkek.blog.hu/2017/10/01/sutotokos_nudli%3flayout=5</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802/full_commentlist/1#c41002316
Válasz erre: Sütőtökös muffin
2021-10-28T10:01:51+02:00
2021-10-28T10:01:51+02:00
geegee
http://blog.hu/user/228702
Még egy kérdés, ha szabad: ez a ti kajátok?<br />
<a rel="nofollow" href="https://m.blog.hu/re/regiesujetkek/ad/tok_1486068534.jpg">m.blog.hu/re/regiesujetkek/ad/tok_1486068534.jpg</a><br />
(A blog forráskódjában találtam, szóval valszeg...)<br />
Mi ennek a neve, vagy receptje?Vagy van róla poszt?Én nem találtam, de lehet, nem jó helyen kerestem.Nagyon jól néz ki.Kösz, ha van válasz.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/25/sutotokos_muffin_802/full_commentlist/1#c41002268
Válasz erre: Sütőtökös muffin
2021-10-28T09:23:19+02:00
2021-10-28T09:23:19+02:00
geegee
http://blog.hu/user/228702
Grat az index-címlaphoz, ráadásul kétszeresen is, ugyanezzel a poszttal! :D
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/26/bugaci_husgombocleves/full_commentlist/1#c41002102
Válasz erre: Bugaci húsgombócleves
2021-10-28T07:30:35+02:00
2021-10-28T07:30:35+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/26/bugaci_husgombocleves?full_commentlist=1#c41002022" class="reply_nick_26923" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 41002022 );">@Meister</a>: Szia. Nincs benne tojas
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/26/bugaci_husgombocleves/full_commentlist/1#c41002022
Válasz erre: Bugaci húsgombócleves
2021-10-28T00:45:36+02:00
2021-10-28T00:45:36+02:00
Meister
http://blog.hu/user/26923
A gombócba nem kell tojás?
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval/full_commentlist/1#c40997726
Válasz erre: Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
2021-10-25T21:19:00+02:00
2021-10-25T21:19:00+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval?full_commentlist=1#c40994036" class="reply_nick_1564846" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40994036 );">@BölcsÉsz</a>: Mi köszönjük!
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval/full_commentlist/1#c40994036
Válasz erre: Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
2021-10-24T09:06:20+02:00
2021-10-24T09:06:20+02:00
BölcsÉsz
http://blog.hu/user/1564846
Bevált, köszönöm.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval/full_commentlist/1#c40969368
Válasz erre: Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
2021-10-12T18:17:38+02:00
2021-10-12T18:17:38+02:00
BölcsÉsz
http://blog.hu/user/1564846
köszönöm
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval/full_commentlist/1#c40968854
Válasz erre: Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
2021-10-12T15:13:23+02:00
2021-10-12T15:13:23+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval?full_commentlist=1#c40967220" class="reply_nick_1564846" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40967220 );">@BölcsÉsz</a>: Mint fentebb leírtam, pirított, azaz végig nagy lángon. Ez azt jelenti, hogy a hősokk hatására a benne lvő víztől a szívdarabkák azonnal mefőnek és puhák lesznek, érdemes mekostólni. Az ecet pedig bent tartja a húslevet, így nem is keményedik ki a szív, ezért van az, hogy a végén sózzuk, mert ha korábban, akkor a zoldség is és a hús is kiengedné a levét és kemény lenne a szív. De helyette így vajpuha.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/08/piritott_csirkesziv_koktel_paradicsommal_lilahagymaval/full_commentlist/1#c40967220
Válasz erre: Pirított csirkeszív koktél paradicsommal, lilahagymával
2021-10-11T20:19:12+02:00
2021-10-11T20:19:12+02:00
BölcsÉsz
http://blog.hu/user/1564846
Nem túl rövid idő ez a szívnek?
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/06/chili-lime_szosz/full_commentlist/1#c40960210
Válasz erre: Chili-Lime szósz
2021-10-08T22:15:24+02:00
2021-10-08T22:15:24+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/06/chili-lime_szosz?full_commentlist=1#c40959630" class="reply_nick_1260469" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40959630 );">@Zoli8181</a>: Tapasztalat nincs, első alkalommal készült. Annyit el tudok mondani, hogy ketchupot is hasonló módon csinálom, az 3 éve eláll bontatlanul, bontva hűtőben fél évet.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/10/06/chili-lime_szosz/full_commentlist/1#c40959630
Válasz erre: Chili-Lime szósz
2021-10-08T17:35:14+02:00
2021-10-08T17:35:14+02:00
Zoli8181
http://blog.hu/user/1260469
Szia!<br />
Kellemes cuccnak tűnik. Elég nagyok az üvegek. Felbontás után meddig áll el?
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor/full_commentlist/1#c40766026
Válasz erre: Rózsalikőr
2021-07-04T10:18:16+02:00
2021-07-04T10:18:16+02:00
CasioGitti
http://blog.hu/user/1240567
Igen, elnézést! Helvasi lehetett az a süti! Köszönöm a kiigazítást!
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor/full_commentlist/1#c40765896
Válasz erre: Rózsalikőr
2021-07-04T08:29:58+02:00
2021-07-04T08:29:58+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor?full_commentlist=1#c40740914" class="reply_nick_1240567" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40740914 );">@CasioGitti</a>: Pontosabban nem édeskömény, hanem római kömény
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor/full_commentlist/1#c40765894
Válasz erre: Rózsalikőr
2021-07-04T08:29:22+02:00
2021-07-04T08:29:22+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor?full_commentlist=1#c40740914" class="reply_nick_1240567" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40740914 );">@CasioGitti</a>: A Harissza nem sütemény, hanem rózsa nélkül készült csipős fűszer alapja édeskömény, chili és olívaolaj.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/21/rozsalikor/full_commentlist/1#c40740914
Válasz erre: Rózsalikőr
2021-06-23T09:56:50+02:00
2021-06-23T09:56:50+02:00
CasioGitti
http://blog.hu/user/1240567
Mi is nagyon szeretjük párommal a különleges italokat és fogásokat! Fantasztikus lehet ennek a likörnek az illata! Kár, ahogy írtad, hogy hamar elillan az íze! Én régebben Harisszát csináltam sokszor (közelkeleti édesség) oda is jól jönne, mert rózsavízzel készült! Biztos adna hozzá egy új ízt! Én kozmetikumokban is imádom a rózsavizet!
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/06/lecsos_setesszelet/full_commentlist/1#c40700112
Válasz erre: Lecsós sertésszelet
2021-06-08T19:38:54+02:00
2021-06-08T19:38:54+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/06/lecsos_setesszelet?full_commentlist=1#c40699518" class="reply_nick_197635" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 40699518 );">@Petyulino01</a>: Remek ötlet. Köszönöm. Én cukorbeteg vagyok, így a rizs helyett használok más gabonát. A krumplis verzió tetszik.
https://regiesujetkek.blog.hu/2021/06/06/lecsos_setesszelet/full_commentlist/1#c40699518
Válasz erre: Lecsós sertésszelet
2021-06-08T16:37:52+02:00
2021-06-08T16:37:52+02:00
Petyulino01
http://blog.hu/user/197635
Sziasztok, én is imádom a lecsós szeletet.<br />
Én szűzérméből csinálom, szintén szalonna zsírban,pici só,bors hirtelen sütve mindkét oldalát, percek alatt kész van.<br />
Lecsó pedig mindíg van a hűtőben befőttesüvegben, előre elkészítve.<br />
Csak egy pár percig kell őket összemelegíteni.Rizzsel tálalom,esetleg vajban párolt újburgonyával.<br />
Nyami!!!
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/12/11/lencse_salataval_toltott_edesburgonya_fuszeres_fokhagymas_karajjal/full_commentlist/1#c39441064
Válasz erre: Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal
2020-12-17T08:34:02+01:00
2020-12-17T08:34:02+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2020/12/11/lencse_salataval_toltott_edesburgonya_fuszeres_fokhagymas_karajjal?full_commentlist=1#c39401612" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 39401612 );">@Sólyom Tomi</a>: A recepten a magam részéről nem változtatnék. A kettő fehér belű (az egyik rózsaszín héjjal a másik fehérrel) kevésbé erőteljes ízű, de pont jó és finom az én, mi száj ízünk szerint.
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/12/11/lencse_salataval_toltott_edesburgonya_fuszeres_fokhagymas_karajjal/full_commentlist/1#c39401612
Válasz erre: Lencse salátával töltött édesburgonya fűszeres fokhagymás karajjal
2020-12-11T22:43:58+01:00
2020-12-11T22:43:58+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Kíváncsi lennék a burgonyatesztre. Melyik volt, ami a legjobban működött ebben az összeállításban? Van-e esetleg olyan, amit legközelebb nem tennél bele?
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/08/26/kapros_husgomboc_leves/full_commentlist/1#c38870834
Válasz erre: Kapros húsgombóc leves
2020-08-30T17:34:38+02:00
2020-08-30T17:34:38+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
jofele...teccik
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/24/pastrmajlija_makedon_pizza/full_commentlist/1#c38853164
Válasz erre: Pastrmajlija, makedón pizza
2020-08-26T11:09:07+02:00
2020-08-26T11:09:07+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/24/pastrmajlija_makedon_pizza?full_commentlist=1#c38654530" class="reply_nick_1125290" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38654530 );">@Veres Emese Tünde</a>: ki fogom próbálni, itt volt kapkodás és a recept sem volt jó, ezért el is rontottam. Köszi a tippet!
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/24/pastrmajlija_makedon_pizza/full_commentlist/1#c38654530
Válasz erre: Pastrmajlija, makedón pizza
2020-07-01T11:35:53+02:00
2020-07-01T11:35:53+02:00
Veres Emese Tünde
http://blog.hu/user/1125290
Pitánál 1 kg liszthez 4 kanál olivát és fél liter vizet használok, és a nyers tésztához is teszek szárított, morzsolt oregánot. Kelesztésnél nedves ruhát terítek az edény tetejére, és sütőben 40 fokra állítom. Miután megkelt, adagolom, kigyúrom tálcára, letakarva folpackkal és 2-3 órára hűtőbe teszem., Utána nyújtom, tepsire helyezem, megkenem olivával, és úgy töltöm.
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/08/epres-rebarbaras_turotorta/full_commentlist/1#c38594132
Válasz erre: Epres-rebarbarás túrótorta
2020-06-11T10:44:52+02:00
2020-06-11T10:44:52+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/08/epres-rebarbaras_turotorta?full_commentlist=1#c38591256" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38591256 );">@Petőcz Ferenc</a>: Én a piacon szoktam fél kilókat vásárolni, de jó tudni, hogy a Tescóban is van. :o)<br />
De a 450 g-os kiszerelés számomra továbbra is egy talány. Valami biztosan van a háttérben, ami kereskedelmi szempontból így kifizetődőbb.
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/08/epres-rebarbaras_turotorta/full_commentlist/1#c38591256
Válasz erre: Epres-rebarbarás túrótorta
2020-06-10T10:10:09+02:00
2020-06-10T10:10:09+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/08/epres-rebarbaras_turotorta?full_commentlist=1#c38589006" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 38589006 );">@Attilajukkaja</a>: Eddig ezen nem gondolkodtam. Ez a túró piaci házi kecsketúró volt kimérve. Tegnap este végig néztem a bolti választékot és egyedül a TESCO saját márkás túrója volt 500 gramm, a többi valóban 450.
https://regiesujetkek.blog.hu/2020/06/08/epres-rebarbaras_turotorta/full_commentlist/1#c38589006
Válasz erre: Epres-rebarbarás túrótorta
2020-06-09T11:57:12+02:00
2020-06-09T11:57:12+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Tetszik!<br />
Viszont már évek óta izgat egy kérdés: a közértekben miért nem lehet kapni fél kilós túrót? Észrevettétek, hogy mindegyik 450 grammos? :o)
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/22/vaj_hazilag_tengeri_sos_fuszeres/full_commentlist/1#c37875438
Válasz erre: Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)
2019-11-23T17:58:48+01:00
2019-11-23T17:58:48+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/22/vaj_hazilag_tengeri_sos_fuszeres?full_commentlist=1#c37875370" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37875370 );">@Petőcz Ferenc</a>: Köszönöm a választ! Véletlenül csináltam már így vajat, amikor túlzásba vittem a tejszínhab felverését, de most megjött a kedvem, hogy szándékosan is kipróbáljam :)
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/22/vaj_hazilag_tengeri_sos_fuszeres/full_commentlist/1#c37875370
Válasz erre: Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)
2019-11-23T17:46:18+01:00
2019-11-23T17:46:18+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/22/vaj_hazilag_tengeri_sos_fuszeres?full_commentlist=1#c37873868" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37873868 );">@Sólyom Tomi</a>: 30 % zsirtartalmú volt a tejszín.
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/22/vaj_hazilag_tengeri_sos_fuszeres/full_commentlist/1#c37873868
Válasz erre: Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)
2019-11-23T11:19:20+01:00
2019-11-23T11:19:20+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Hány százalékos tejszín jó hozzá? Gondolom, nem egyforma a minőség, de az ára sem...
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/02/ricottas_spenot_furjtojassal_2_adag/full_commentlist/1#c37815578
Válasz erre: Ricottás spenót fürjtojással 2 adag
2019-11-06T23:13:33+01:00
2019-11-06T23:13:33+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/02/ricottas_spenot_furjtojassal_2_adag?full_commentlist=1#c37806066" class="reply_nick_584752" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37806066 );">@ködpamacs</a>: köszönöm. Adagonként 5 - 5 akart lenni. Javítani fogom
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/11/02/ricottas_spenot_furjtojassal_2_adag/full_commentlist/1#c37806066
Válasz erre: Ricottás spenót fürjtojással 2 adag
2019-11-04T15:06:05+01:00
2019-11-04T15:06:05+01:00
ködpamacs
http://blog.hu/user/584752
55 tojás elég durván hangzik :D de köszönöm a receptet, el is készítem a héten, holnap jönnek a fürjtojásaim :)
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/05/17/mozarellas-turos_hamburger_pogacsa/full_commentlist/1#c37199580
Válasz erre: Mozarellás-túrós hamburger pogácsa
2019-05-18T00:00:41+02:00
2019-05-18T00:00:41+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
Nem gondolom izlestelennek
https://regiesujetkek.blog.hu/2019/05/17/mozarellas-turos_hamburger_pogacsa/full_commentlist/1#c37199482
Válasz erre: Mozarellás-túrós hamburger pogácsa
2019-05-17T23:29:44+02:00
2019-05-17T23:29:44+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Ha van ízlésünk, ízléses kaját készítünk, ha nincs, ízléstelent. Ebben nagy segítséget nyújtott a blogbejegyzés, köszönjük meg jól a szerzőnek!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/11/sutotok_szorp/full_commentlist/1#c35922477
Válasz erre: Sütőtök szörp
2018-10-04T10:58:03+02:00
2018-10-04T10:58:03+02:00
lyzX
http://blog.hu/user/793897
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/11/sutotok_szorp?full_commentlist=1#c35920209" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35920209 );">@Petőcz Ferenc</a>: De jó, köszi a tippet is! Még sosem jártunk bent az arborétumban, de egyszer tervezem.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/11/sutotok_szorp/full_commentlist/1#c35920209
Válasz erre: Sütőtök szörp
2018-10-03T20:06:07+02:00
2018-10-03T20:06:07+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/11/sutotok_szorp?full_commentlist=1#c35899087" class="reply_nick_793897" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35899087 );">@lyzX</a>: Mi köszönjük. Az inspirációt a Balaton felvidéken található Folly Arborétum adta júliusban tett látogatásunk során. Fantasztikus szörpjeik, boraik vannak egyedi növénykülönlegességek és persze erdei gombák. Ott mondták, hogy ősszel ez a szörp a fő attrakció. Nekem volt a fagyasztóban, így másnap kreáltam. Megéri és finom.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/11/sutotok_szorp/full_commentlist/1#c35899087
Válasz erre: Sütőtök szörp
2018-09-29T12:26:40+02:00
2018-09-29T12:26:40+02:00
lyzX
http://blog.hu/user/793897
Köszi, ez nagyon izgalmasan néz ki!! :) Még sosem készítettem hasonlót.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/09/25/szureti_muskotalyos_csirkecomb/full_commentlist/1#c35893411
Válasz erre: Szüreti muskotályos csirkecomb
2018-09-27T21:08:02+02:00
2018-09-27T21:08:02+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/09/25/szureti_muskotalyos_csirkecomb?full_commentlist=1#c35893399" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35893399 );">@Petőcz Ferenc</a>: Értem, és köszönöm! Ki fogom próbálni!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/09/25/szureti_muskotalyos_csirkecomb/full_commentlist/1#c35893399
Válasz erre: Szüreti muskotályos csirkecomb
2018-09-27T21:05:41+02:00
2018-09-27T21:05:41+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/09/25/szureti_muskotalyos_csirkecomb?full_commentlist=1#c35884825" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35884825 );">@Sólyom Tomi</a>: A hőlégkeverésnek az a célja számomra, hogy a hús hamarabb kapjon egy pirosas színt, magyarul roppanós legyen a bőre és hamarabb elkészüljön, mert amikor a fóliát levesszük, akkor egy párolt, főtt húsunk van.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/09/25/szureti_muskotalyos_csirkecomb/full_commentlist/1#c35884825
Válasz erre: Szüreti muskotályos csirkecomb
2018-09-25T23:23:44+02:00
2018-09-25T23:23:44+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Mi a célja a hőlégkeveréses 160 foknak? Mintha két ellentétes elv érvényesülne itt, de lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok, szóval köszi előre is az infót!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/23/bodzalekvar_743/full_commentlist/1#c35573349
Válasz erre: Bodzalekvár
2018-07-26T11:55:27+02:00
2018-07-26T11:55:27+02:00
Petőcz Szabó András
http://blog.hu/user/1215454
A fekete bodza hatalmas bokorrá fejlődik, a gyalog bodza meg szinte csak a derekunkig ér, a termése viszont egyforma.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/23/bodzalekvar_743/full_commentlist/1#c35561037
Válasz erre: Bodzalekvár
2018-07-24T08:48:03+02:00
2018-07-24T08:48:03+02:00
érintett
http://blog.hu/user/192022
Hogyan lehet megkülönböztetni a fekete bodzát a gyalog bodzától?
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/18/tonhalas-_kapribogyos_tesztasalata/full_commentlist/1#c35552857
Válasz erre: Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
2018-07-22T16:22:26+02:00
2018-07-22T16:22:26+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/18/tonhalas-_kapribogyos_tesztasalata?full_commentlist=1#c35550631" class="reply_nick_1285651" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35550631 );">@takacsveca93</a>: nem reklám oldal, krém törölje a bejegyzést vagy letiltjuk!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/18/tonhalas-_kapribogyos_tesztasalata/full_commentlist/1#c35550631
Válasz erre: Tonhalas- kapribogyós tésztasaláta
2018-07-22T00:48:55+02:00
2018-07-22T00:48:55+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Szép, igényes, és lehet tanulni is belőle. Szeretek főzni, de még tanulgatok :) <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-19-07-2018/">www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-19-07-2018/</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/03/dodolle_997/full_commentlist/1#c35473867
Válasz erre: Dödölle
2018-07-06T14:30:46+02:00
2018-07-06T14:30:46+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/03/dodolle_997?full_commentlist=1#c35466721" class="reply_nick_1366132" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35466721 );">@Lusuka</a>: A Régi és új étkek blog oldalán a reklám tevékenység nem megengedett. Köszönöm
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/07/03/dodolle_997/full_commentlist/1#c35466721
Válasz erre: Dödölle
2018-07-05T09:32:54+02:00
2018-07-05T09:32:54+02:00
Lusuka
http://blog.hu/user/1366132
Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: <a rel="nofollow" href="http://www.internetespenzkereses.info/">www.internetespenzkereses.info/</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/06/24/csaszarzsemle_10_db/full_commentlist/1#c35439755
Válasz erre: Császárzsemle (10 db)
2018-06-28T05:30:09+02:00
2018-06-28T05:30:09+02:00
Lusuka
http://blog.hu/user/1366132
Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: <a rel="nofollow" href="http://www.internetespenzkereses.info/">www.internetespenzkereses.info/</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/06/01/hazi_vastag_spagetti_paradicsomos_pestoval_3_adag/full_commentlist/1#c35310978
Válasz erre: Házi vastag spagetti paradicsomos pestóval (3 adag)
2018-06-03T18:02:19+02:00
2018-06-03T18:02:19+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Nagyon szuper recept, plusz pont azért, mert saját kezűleg csináltad a tésztát :) Én inkább meg szoktam venni, haha <br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/">www.ujsagomat.hu/aldi/</a>,
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/05/02/alakor_osbuzas_teljes_kiorlesu_kenyer/full_commentlist/1#c35161448
Válasz erre: Alakor ősbúzás teljes kiőrlésű kenyér
2018-05-03T20:25:56+02:00
2018-05-03T20:25:56+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2018/05/02/alakor_osbuzas_teljes_kiorlesu_kenyer?full_commentlist=1#c35161412" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35161412 );">@Petőcz Ferenc</a>: Köszönöm szépen!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/05/02/alakor_osbuzas_teljes_kiorlesu_kenyer/full_commentlist/1#c35161412
Válasz erre: Alakor ősbúzás teljes kiőrlésű kenyér
2018-05-03T20:18:34+02:00
2018-05-03T20:18:34+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2018/05/02/alakor_osbuzas_teljes_kiorlesu_kenyer?full_commentlist=1#c35157716" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35157716 );">@Sólyom Tomi</a>: házi pékség rovatban a kenyereknél bármelyiknél benne van, amely arovat elején készült
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/05/02/alakor_osbuzas_teljes_kiorlesu_kenyer/full_commentlist/1#c35157716
Válasz erre: Alakor ősbúzás teljes kiőrlésű kenyér
2018-05-03T09:06:20+02:00
2018-05-03T09:06:20+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
"Összedolgozzuk és jöhet a korábban leírt 4-szeres hajtogatásos, pihentetős módszer, ezalatt kialakul a tészta szerkezete és nem kell a gyúrással szenvedni."<br />
<br />
Erre kaphatunk egy linket?
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/04/20/medvehagymas_korozott/full_commentlist/1#c35126102
Válasz erre: Medvehagymás kőrözött
2018-04-26T13:17:48+02:00
2018-04-26T13:17:48+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
Tart még, de ez időjárásfüggő. Normál esetben március közepétől május elejéig. Még lehet venni piacon.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/04/20/medvehagymas_korozott/full_commentlist/1#c35071802
Válasz erre: Medvehagymás kőrözött
2018-04-21T13:47:48+02:00
2018-04-21T13:47:48+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Meddig van a medvehagyma szezon? Eddig egy csomaggal vettem, de lehet lekéstem róla? Nincs sajnos fagyasztóm és nagyobb mennyiségben nem tudok venni. A Lidl-ben már nem láttam <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-19-04-2018/">www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-19-04-2018/</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/04/20/medvehagymas_korozott/full_commentlist/1#c35071798
Válasz erre: Medvehagymás kőrözött
2018-04-21T13:47:02+02:00
2018-04-21T13:47:02+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Nagyon jó :)
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/03/26/lasagne_hazi_tesztabol_duplan_zoldsegesen_6-7_adag/full_commentlist/1#c34947594
Válasz erre: Lasagne házi tésztából duplán zöldségesen (6-7 adag)
2018-04-07T19:13:08+02:00
2018-04-07T19:13:08+02:00
vácigéza
http://blog.hu/user/1348502
Nagyon jó és izletes. Mivel nincs nyújtógépem, én szélesmetéttel helyettesítem.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/majas_hurka_223/full_commentlist/1#c34615494
Válasz erre: Májas hurka
2018-02-12T14:37:09+01:00
2018-02-12T14:37:09+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/majas_hurka_223?full_commentlist=1#c34614384" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34614384 );">@Petőcz Ferenc</a>: Értem, köszönöm a választ! Logikusan hangzik, hogy főzésre keményedik, és ettől szárazabb lesz.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/majas_hurka_223/full_commentlist/1#c34614384
Válasz erre: Májas hurka
2018-02-12T12:09:46+01:00
2018-02-12T12:09:46+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/majas_hurka_223?full_commentlist=1#c34611196" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34611196 );">@Sólyom Tomi</a>: Több fajta recept kering az interneten. Van amelyikben megfőzik előre és van amelyikben nem és úgy készítik, mint mi. Én nagyapám receptjét készítem, az arányokról annyit, hogy mehetett volna bele több rizs vagy gersli. De van aki pirított kenyérkockát rak bele. Így is- úgy is finom. <br />
A máj előfőzést egyszer próbáltam. Egyrészt keményedik a máj, másrészt száraz lesz, így sokkal több zsiradék, azaz főzött zsírszalonna kell, mint amikor nem főzőm elő.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/majas_hurka_223/full_commentlist/1#c34611196
Válasz erre: Májas hurka
2018-02-11T19:32:51+01:00
2018-02-11T19:32:51+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Jól értem, hogy a májat sem nem főzzük/abáljuk, sem nem pároljuk össze a hagymával, és csak a töltés után éri először hőkezelés? Gyerekkoromban sokat láttam, hogyan csinálják, de ez a mozzanat nem maradt meg.<br />
<br />
Köszönöm előre is a választ!
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/reszelt_krumplileves/full_commentlist/1#c34531913
Válasz erre: Reszelt krumplileves
2018-01-28T04:10:13+01:00
2018-01-28T04:10:13+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/reszelt_krumplileves?full_commentlist=1#c34504199" class="reply_nick_222511" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34504199 );">@Burgermeister</a>: Köszi
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/reszelt_krumplileves/full_commentlist/1#c34504199
Válasz erre: Reszelt krumplileves
2018-01-23T05:42:54+01:00
2018-01-23T05:42:54+01:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
jol hangzik, kiprobalom
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/paloc_leves_347/full_commentlist/1#c34469331
Válasz erre: Palóc leves
2018-01-17T01:53:44+01:00
2018-01-17T01:53:44+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
Kedves Veca! Köszönöm a bejegyzést. Kérlek legközelebb reklám tevékenységet ne folytass oldalamon, mert akkor a bejegyzés törlésre fog kerülni.
https://regiesujetkek.blog.hu/2018/01/13/paloc_leves_347/full_commentlist/1#c34465985
Válasz erre: Palóc leves
2018-01-16T14:49:11+01:00
2018-01-16T14:49:11+01:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Egyik kedvenc levesem, gazdag mindenben, laktató. Utálom az olyan leveseket, amikben kb nincsen semmi, legyen a leves jó gazdag, mint a jövendőbeli férjem haha.<br />
Amúgy alapanyagokat piacról érdemes? Vagy áruház? Én folyton figyelem az akciókat, meg apró kínai boltokat <br />
<a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl">www.ujsagomat.hu/lidl</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/19/gombaso_a_fuszerek_kiralynoje/full_commentlist/1#c34173831
Válasz erre: Gombasó a fűszerek királynője
2017-11-22T13:18:21+01:00
2017-11-22T13:18:21+01:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/19/gombaso_a_fuszerek_kiralynoje?full_commentlist=1#c34172489" class="reply_nick_951063" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34172489 );">@Petőcz Ferenc</a>: <br />
Köszönöm a választ! Én is valahogy így gondoltam. :o)
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/19/gombaso_a_fuszerek_kiralynoje/full_commentlist/1#c34172489
Válasz erre: Gombasó a fűszerek királynője
2017-11-22T09:37:14+01:00
2017-11-22T09:37:14+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/19/gombaso_a_fuszerek_kiralynoje?full_commentlist=1#c34162693" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34162693 );">@Attilajukkaja</a>: Szia. Igen eláll, de teljesen le kell szárítani, és száraz helyen tárolni.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor/full_commentlist/1#c34172483
Válasz erre: Rumos-diós szaloncukor
2017-11-22T09:36:20+01:00
2017-11-22T09:36:20+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor?full_commentlist=1#c34157215" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34157215 );">@Krutzifix</a>: Bocsi, de a diópótló melyik része hulladék anyag? az amit a vegások esznek vagy belesütünk a kenyérbe magvakként? Nem mindenki vehet 70 %-os csokit, főleg ekkora tételben. És ugye az étcsokibevonó általános elterjedt termék hazánkban. Tőle pedig nem lesz rondább a szaloncukor.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor/full_commentlist/1#c34172473
Válasz erre: Rumos-diós szaloncukor
2017-11-22T09:34:04+01:00
2017-11-22T09:34:04+01:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor?full_commentlist=1#c34154911" class="reply_nick_237140" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34154911 );">@Bartush</a>: Dióból finom igazán. De amikor ez készült rossz időszakom volt és nem akartam boltit venni, így lett diópótló. Idén dióból készül, ami frissen több nedves anyagot tartalmaz, ezért több keksz kell hozzá. Tapasztalat.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/19/gombaso_a_fuszerek_kiralynoje/full_commentlist/1#c34162693
Válasz erre: Gombasó a fűszerek királynője
2017-11-20T12:26:56+01:00
2017-11-20T12:26:56+01:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Remek ötlet! Só nélkül tönkremegy?
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor/full_commentlist/1#c34157215
Válasz erre: Rumos-diós szaloncukor
2017-11-19T14:14:47+01:00
2017-11-19T14:14:47+01:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
Csupa hulladék anyag...diópótló (nyilván olcsóbb, mint a dió), porcukor, étcsokibevonó... Ma, amikor olcsón hozzá lehet jutni hozzáadott cukortól mentes étcsokoládéhoz is m(70% kakaótartalommal!), persze 60 dkg az elég húzós lesz így is. Mindehhez még "díszletes" is lesz a házi csomagolás... Leizzadtam. De az ötletet megvettem! Kösz.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/11/17/rumos-dios_szaloncukor/full_commentlist/1#c34154911
Válasz erre: Rumos-diós szaloncukor
2017-11-19T07:35:54+01:00
2017-11-19T07:35:54+01:00
Bartush
http://blog.hu/user/237140
Miért használsz diópótlót? Működik rendes dióval is?
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33991588
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-10-22T10:55:00+02:00
2017-10-22T10:55:00+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
Ez tetszik. Nekünk a kevesebb só jön be. Régen mi is 20 dkg sóval csináltuk. A füstölést hogy oldod meg? Ki szeretném próbálni.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33990854
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-10-22T07:17:42+02:00
2017-10-22T07:17:42+02:00
PO
http://blog.hu/user/556670
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33467893" class="reply_nick_87071" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33467893 );">@Waka</a>: Én még 20 deka sónál tartok ;)<br />
<br />
Én ennél a cuccnál a gazdag paprikaízre megyek rá. Ezért aztán használok kápiát, néhány féle csilit, de még cseresznye paprikát is. Hogy nagyobb legyen a hozzáadott érték, a hozzávalókat csumázás után meg is füstölöm...<br />
Az eredmény egy aromás, enyhén csípős, füstös illatú paprikakrém. Tűzhelyen készült ételhez használva elegendő mennyiség kerülhet bele ahhoz, hogy a sokféle paprikaíz mellett a füstíz és a mérsékelt csípősség is megjelenjen. A fejlesztésnél ez volt a cél és nem több.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/02/04/fott_zoldparadicsom-salata/full_commentlist/1#c33917141
Válasz erre: Főtt zöldparadicsom-saláta
2017-10-09T12:01:35+02:00
2017-10-09T12:01:35+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/02/04/fott_zoldparadicsom-salata?full_commentlist=1#c33900955" class="reply_nick_889589" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33900955 );">@Pippi Harisnyás</a>: Tartósítószer külön nem került bele. A főzés és az ecet elégséges. Most fogyott el a régi 3 éves üveg és semmi baja nem volt. Ismerősünk rak bele kevéske nátrium benzoátot, de nekünk anélkül is elállt. Ha fél az eltarthatóságtól 3 liter vízhez 5 gramm nátrium benzoátot szokott rakni az ismerősünk.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/02/04/fott_zoldparadicsom-salata/full_commentlist/1#c33900955
Válasz erre: Főtt zöldparadicsom-saláta
2017-10-06T13:13:22+02:00
2017-10-06T13:13:22+02:00
Pippi Harisnyás
http://blog.hu/user/889589
Tartósítószer nem kell bele?
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/09/17/porkolt_lohusbol/full_commentlist/1#c33791814
Válasz erre: Pörkölt lóhúsból
2017-09-18T21:11:34+02:00
2017-09-18T21:11:34+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
Ezt a receptet még elején készítettük, csak most tettem fel. A Vásárcsarnokban vettem lóhúst valahol középtájt, de nem tudnám megmondani pontosan hol. Ha elolvastátok a bejegyzést mármint a receptet, akkor abban benne van, hogy 1500 Ft a Vásárcsarnokban a hús
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/09/17/porkolt_lohusbol/full_commentlist/1#c33781544
Válasz erre: Pörkölt lóhúsból
2017-09-17T19:39:06+02:00
2017-09-17T19:39:06+02:00
Burgermeister
http://blog.hu/user/222511
Én is erre vagyok kiváncsi hogy hol vetted, melyik hentesnél.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/09/17/porkolt_lohusbol/full_commentlist/1#c33780382
Válasz erre: Pörkölt lóhúsból
2017-09-17T16:11:37+02:00
2017-09-17T16:11:37+02:00
jabba2
http://blog.hu/user/244869
Melyik hentesnél lehet kapni, és mennyiért kilóját?
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33481045
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-28T10:28:46+02:00
2017-07-28T10:28:46+02:00
Bobby Newmark
http://blog.hu/user/17430
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33475313" class="reply_nick_1238361" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33475313 );">@Dorottya Veres</a>: Nem nagyon érted te ezt a csípősség témát, mi? :P<br />
<br />
A csípős az nem íz, így nem is nagyon vághat tönkre semmit. Nem az ízlelőbimbók érzékelik, hanem a hőérzékelő idegsejtek, amiket a fájdalomig túlstimulál.<br />
<br />
Ebből kifolyólag két dolog van, egyrészt, hogy minél jobban fáj, annál inkább elkezdi termelni a szervezet az endorfint, és igazából azt szeretjük, amikor az elönti a búrát.<br />
A másik fele meg az, hogy folyamatos csípőspaprika evéssel kialakul tolerancia. Az, hogy _neked_ az erős pista a megfefelő, az egy dolog, de én meg el tudnám kanalazni magában az egész erőspistás üvegcsét, ha nem lenne olyan rohadt sós. Csípősségét már alig érzem. Vagy pl étteremben az ételek, amikről azt írják, hogy csípős, azon sem érzem egyáltalán, hogy bármennyire is csípős lenne.<br />
<br />
És egyébként vannak atompaprikák, amik nagyon finomak amellett, hogy iszonyatosan csípnek.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33475313
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-27T10:55:26+02:00
2017-07-27T10:55:26+02:00
Ha valaki ráér, előzetesen kicsit megaszalhatja a paprikákat, sűrűbb lesz a krém, kicsivel kevesebb só is elég.<br />
A brutál erős (manapság kicsit túlhypeolt) paprikákból felesleges tömény krémet készíteni, mert mindennek agyonvágja az ízét. Az erős pista kb az ésszerű töménység, amit sima pirso fűszerpaprika ás pár habanero mixével is el lehet érni. Kezelhető, jó azaromája.. A többi csak pöcsméregetés ;)
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33470057
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-26T12:55:25+02:00
2017-07-26T12:55:25+02:00
Bobby Newmark
http://blog.hu/user/17430
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33469401" class="reply_nick_88823" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33469401 );">@paveway</a>: Tartósítószer és só nélkül is el lehet rakni, csak egy kis étolaj vagy olívaolaj kell a tetejére, hogy lezárja a levegő felé. Csak sokkal érzékenyebb az egész, ha használat során megeszed a tetejéről az olajat, akkor megbuggyan.<br />
Egyébként kevésbé csípős attól se lesz, ha tönkremegy, csak közben keserűvé válik, az meg nemfasza. Továbbá nem barnul ez meg sehogy sem, romlott állapotban is élénk piros marad, felesleges bele citromsav.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33469579
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-26T11:29:28+02:00
2017-07-26T11:29:28+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33469401" class="reply_nick_88823" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33469401 );">@paveway</a>: Nem látszik barnának, csak pirosnak. Sótól nem barnul meg, piros marad évekig, nem kell bele plusz tartósítószer.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33469485
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-26T11:11:49+02:00
2017-07-26T11:11:49+02:00
commando
http://blog.hu/user/513049
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33467355" class="reply_nick_205763" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33467355 );">@parasztgyerek</a>: Lásd a következő linken! Minden ami az enyhén csípőstől a haláli döbbenetig fellelhető!<br />
<a rel="nofollow" href="http://chilifarm.hu/">chilifarm.hu/</a>
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33469401
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-26T10:56:55+02:00
2017-07-26T10:56:55+02:00
paveway
http://blog.hu/user/88823
Nekem ez rengeteg só, az erős pistát is emiatt nem szeretem. Marad a főzés. Amúgy egy kis citromsav sem árt bele, akkor nem barnul meg.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33468929
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-26T09:28:40+02:00
2017-07-26T09:28:40+02:00
ember100
http://blog.hu/user/197553
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33467355" class="reply_nick_205763" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33467355 );">@parasztgyerek</a>: <br />
Helló !<br />
<br />
Ugyan az a kettő :)<br />
Rákóczi téri csarnok a metró felől egyből balra a hentesnél .<br />
Kicsit reklám :) <br />
jozsifuszereikft@gmail.com<br />
Sok sikert.<br />
A töltöttkáposztába már 8-10 cseppet is rakok :)
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33467893
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-25T23:00:56+02:00
2017-07-25T23:00:56+02:00
Waka
http://blog.hu/user/87071
Egy ideje már csak 10 deka sót teszek kilónként, de nem lett rosszabb: <a rel="nofollow" href="http://blogkocsma.blog.hu/2012/09/22/irgum-burger">blogkocsma.blog.hu/2012/09/22/irgum-burger</a><br />
Mellesleg kínkeserves belépni ide, mert alul az ajánló sáv éppen kitakarja a belépés gombot. Azért, csak összejött valahogy. :D
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33467871
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-25T22:57:01+02:00
2017-07-25T22:57:01+02:00
Petőcz Ferenc
http://blog.hu/user/951063
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33467355" class="reply_nick_205763" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33467355 );">@parasztgyerek</a>: sima piros eros papruka, mint a kapia csak csiposen. Nincs titok semmi plusz. Egy kilo 300 ft. + a so
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33467703
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-25T22:20:22+02:00
2017-07-25T22:20:22+02:00
<a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33467489" class="reply_nick_279035" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33467489 );">@bestpixel</a>: Ez örömteli, s biztató is egyben :D
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33467489
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-25T21:38:43+02:00
2017-07-25T21:38:43+02:00
Fotósképző
http://blog.hu/user/279035
1: a Kib...ott Blogmotor dögöljön meg (nem léptet be, pedig az összes adatom helyes!), meg az a hülye, aki ezt a ba...om Blogajánló csíkot betette a lap aljára! Nem lehet miatta belépni, mert ELTAKARJA a " Lépj be" linket!!!<br />
<br />
2: <a href="http://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista?full_commentlist=1#c33466895" class="reply_nick_711037" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33466895 );">@...elmúlik...</a>: A csípősséget okozó hatóanyag önmagában fertőtlenítő, ezért használják a csípős paprikákat melegebb éghajlaton sokkal többet. A só hozzá meg már több mint biztos siker.<br />
<br />
Már itthon is gyárt vaalki különleges erős paprikákaból készült kivonatokat, egy üvegcse (3-5 cl) kb. 3000 Ft, de elég több évig egy átlagos konyhában.
https://regiesujetkek.blog.hu/2017/07/24/hazi_eros_pista/full_commentlist/1#c33467355
Válasz erre: Házi Erős Pista
2017-07-25T21:13:41+02:00
2017-07-25T21:13:41+02:00
parasztgyerek
http://blog.hu/user/205763
@ember100 Hol kapható csípős paprika olaj, meg a chili cseppje 13 ml<br />
Hogy értsem, mert én is megpróbálnám?<br />
A blogger nem írja, milyen paprikából készíti