Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. ápr 07.

Hamburger zsemle 1. (8 zsemléhez)

írta: Petőcz Ferenc
Hamburger zsemle 1. (8 zsemléhez)

Elkészítés: 2 óra, könnyű

Ezer és még legalább egy éve nem ettünk hamburgert. Mi a házi termékeket támogatjuk és néha lehet bűnözni a kalóriákkal, így most ez lesz ma vacsorára, persze előtte, azaz mindjárt nyúlcipőt ragadok és futni megyek. A házi bucink és majd fasírtunk sem fog tartalmazni semmilyen tartósítószert sem és…

Tovább Szólj hozzá

Nemzetek konyhája Házi pékség

2018. ápr 03.

Kólában főtt, lekvárral sült sonka

írta: Petőcz Szabó András
Kólában főtt, lekvárral sült sonka

Idén a hagyományos sonka mellett egy különlegeset is készítettem, nekünk nagyon ízlett. Nem csak húsvétkor lehet elkészíteni! Hozzávalók: 1 kg füstölt tarja, 2 l cukros kóla és ugyanennyi víz, 4 db babérlevél, 6 szem fekete bors, 1 fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 20 dkg…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2018. ápr 02.

Pikáns grill nyárs

írta: Petőcz Ferenc
Pikáns grill nyárs

Elkészítés: 2 óra, könnyű

Végre bekopogtatott a tavasz az ajtón, ablakon, sőt ma estére varázslatos napfényes szélcsendes este kerekedett. Vannak ide fel nem került grill receptjeink. A jó idő és a hosszas tél már hívogat a természetbe, alig várom, hogy ne csak a képeken, hanem teljes valóban bogrács alá verhessünk és a…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2018. ápr 02.

Medvehagyma leves

írta: Petőcz Ferenc
Medvehagyma leves

Jön a medvehagyma szezon vége, de nekünk még maradt a sok-sok recept mellé egy levezető recept és a szendvicsekbe még így is kerül belőle.Medvehagymkrémleves:Olívaolaj2,5 dkg vaj1 vöröshagyma kockázva1 póréhagyma darabolva vagy egy csokor újhagyma1 sárgarépa darabolva1 db krumpli darabolva3…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása