2025. feb 02.

Spenóttal-ricottával töltött cappelleti

írta: Petőcz Ferenc
Spenóttal-ricottával töltött cappelleti

4 adag

474493244_10222123834163794_3654430875504951798_n.jpg

Az olasz konyha az egyszerűségében nagyszer történet számunkra. Igaz e kis töltött tészták elkészítése idővel jár, de össze nem hasonlítható a boltival, mert az élvezeti értéke sokkal magasabb és a tölteléket is saját magunknak készítjük, tudjuk miből készül. Ezért szoktam javasolni a házilag készítést. Bár a mártás itt is bolt volt jelen esetben, de próbálkozzatok bátran a konyhában.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk só

A töltelék:

  • 1 zacskó paraj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz ricotta
  • só, bors

A tésztához az alapanyagokat gyúrjuk jól össze, ha száraznak hatna, akkor vizet ne öntsünk rá, hanem csak a kezünket vizezzük és így gyúrjuk, így nem lesz vizes a tészta. Amikor jó az állaga tegyük zacskóba és hűtőbe egy fél órát. 

Ezalatt az idő alatt a parajt a fűszerekkel és a ricottával dolgozzuk el. A tésztát a pihentetés után nyújtsuk lapokká, nekem van hozzá kézi tésztagépem, azon a legvékionyabbra kell nyújtani. Pogácsa szaggatóval vágjunk kis korongokat és ezeket töltjük kávéskanállal és kialakítjuk a jellegzetes formát. Erről már van itt a blogon is poszt, hogy kell formázni.

474536573_10222123717920888_847614400009468791_n.jpg

Miután a tésztákat betöltöttük, főzzük ki bő lobogó sós vízben. Majd keverjük parmezános paradicsom szószban és a tálaláskor reszelt sajttal szórjuk. 

A megmaradt tölteléket én másnap egy tubus krémsajttal elkevertem és leveles tésztára kentem kevés felvágottal, feltekertem és csigákat sütöttem belőle szendvicsek helyett, mert azt sokszor unjuk.

474483827_10222130830818706_2610011595586611639_n.jpg

Tipp: az eredeti recepthez nem mártás volt, hanem frissen főtt tésztát locsolták meg zsályás vajjal, amelyben a friss zsályaleveleket lepirították a vajban. Ki fogjuk majd így is próbálni.

Szólj hozzá