Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2025. okt 18.

Vegán gofriburger gombafasírttal

írta: Petőcz Ferenc
Vegán gofriburger gombafasírttal

4 adag

Sajnos az időjárás rossz. Sokan azt gondolják a szép napos idő jó, de szomjazik a természet és a föld különösen. Ilyenkor már sok gombát szoktunk szedni, most esély sincs, így bolti gombából készült az étel. Hozzávalók a fasírthoz: 30 dkg gomba 10 dkg főtt rizs 3 dkg zsemlemorzsa só frissen…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2025. okt 17.

Káposztás sertéstokány

írta: Petőcz Ferenc
Káposztás sertéstokány

4 adag

Egy régi receptünk, amely nem került fel a blogra. Itt az ideje. Hozzávalók: 72 dkg sertéslapocka, 2 közepes vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, pár ág borsikafű (csombor) és majoránna levele, negyed fej káposzta, olaj, só, törött bors. Az olajon megpirítjuk a félbe, majd szeletekre vágott…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

2025. okt 17.

Temesvári sertéstokány

írta: Petőcz Ferenc
Temesvári sertéstokány

A tokányok kedvenceink között vannak, mint oly sok más étel. Viszont ezt a tokányt valahogy nem ismertem. Munkámról itt nem igazán írhatok, de el tudom mondani része az egyes közétkeztetési feladatok ellenőrzése. Nos, ezt az ételt is így láttam meg, éppen ezt szolgálták fel. Nyilván közüzemi…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak

süti beállítások módosítása