Tejszínes-citromos tenger gyümölcse leves
Elkészítés: 45 perc, könnyű
Tenger mellett tengeri levest illő fogyasztani, így készült ez a leves, de otthon is készíthető. Kedvenc halboltunk kínálatából íme a recept.
Előkészítjük az alapanyagokat: 30 dkg kagylóhús 20 dkg apró makréla és 20 dkg apró durbincs, 20 dkg tintahal4 db garnéla rák, 20 dkg zöldbab, 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma 2 ek olívaolaj, 2 babérlevél, 2 dl tejszín, 1 citrom 3 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom
Az aprított és reszelt hagymákat megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a sárgarépát és a zöldbabot. Sózzuk és pároljuk, majd ehhez kerülnek a tengergyümölcsei a garnéla kivételével.
Amikor a kagyló kiengedte a levét, felöntjük, forrás után ízesítünk belerakjuk a babérlevelet és puhára főzzük, hamar elkészül, ekkor kerül bele a garnéla, mert szétfőne hamar. Tejszínt adunk hozzá és egy citrom levét.
Jó étvágyat.