2024. nov 30.

Paradicsomos kerekrépaleves (tarlórépa)

írta: Petőcz Ferenc
Paradicsomos kerekrépaleves (tarlórépa)

461070039_10221109503646165_7496787024648505845_n.jpg

A közelmúltban készítettük, ami nálunk most szeptember  végét jelentette a következő levest. Aprópója nem csak az újdonság volt,, egy régi étel elkészítésében, hanem a hűtőben figyelt még tavaszról pont fermentált azaz természetes módon savanyított tarlórépa és csak helyet foglalt, így e finomságot használtuk fel ésszerűen. Remélem e vasi leveske tetszeni fog mindenkinek.

Hozzávalók:

  • 1 sertéscsülök
  • 3 maréknyi savanyított tarlórépa (receptje itt van az oldalon)
  • 2 ek zsír
  • 1 liter paradicsomlé
  • 3 ek liszt
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 kk őrölt paprika

A csülköt megtisztítjuk, majd feltesszük bő vízben főni. Amikor a hús kezd puhulni, akkor hozzáadjuk a savanyított tarlórépát. Csak ezután sózzunk, ha szükséges, mert a savanyú is sós. A levesbe ekkor kerül az aprított paprika és az egészuet puhára főzzük. 

A vöröshagymát lepirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk jön a liszt, ezzel lepirítjuk és jöhet a pirospaprika. Felöntjük a maradék paradicsomlével és a levesbe keverjük. A leveshez adjuk a maradék paradicsomlevet is és a babérlevelet, kb negyed órát főzzük. Melegen tálaljuk, hűtőben napokig eláll,  olyan, mint a töltött káposzta, csak az íze érik.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Levesek Húsok és halak Egészség vega és tészta