2024. okt 27.

Töltött csirkecomb

írta: Petőcz Ferenc
Töltött csirkecomb

464663121_10221394254324754_7660802227596724789_n.jpg

A töltött csirke gyermekkori emlékeket idéz a gondtalan hétköznapok és mellé a hétvégi lakomák. Legfőképpen mi a csirkecombot szeretjük, így azt szoktam tölteni. A kalsszikus verzióban van a töltelékben csirkemáj, nálam ez nem volt itthon, de jól tudtam pótolni és nem csak látványos, de finom fogás készült.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 15 dkg lilatönkű pereszke (bármilyen gomba jó) aprítva
  • 15 dkg kockázott combsonka
  • 3 zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma kockázva
  • 1 ek só, 1 tk bors, 1 tk fokhagyma granulátum, 1 mk őrölt köménymag, 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tojás

A fűszereket a sóval keverjük el, majd a combokat fűszerezzük be, a bőre alá is kerüljön belőle. A hagymát pároljuk meg a gombával és a combsonkával az olívaolajon. A korábban vízbe áztatott zsemlét nyomkodjuk ki, majd adjuk a párolt töltelékhez a tojással, ízlés szerint fűszerezzük (só,bors). A tölteléket tegyük a combok bőre alá. 200 fokon alsó-felső sütésen süssük 1 órát. Én zöldséges párolt rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta