2024. jún 08.

Joghurtos-lime-os karalábéfőzelék

írta: Petőcz Ferenc
Joghurtos-lime-os karalábéfőzelék

b788e6db-4b10-4793-8fd1-d22b2b329e42.jpg

Ez a főzelék még valamikor tavasszal készült, de bármikor megállja a helyét bármely asztalon, ezért eljött az ideje a megosztásának.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 szál újhagyma karikázva
  • 5 fej karalábé 1,5 cm-es kockákra darabolva
  • 4 dl alaplé, ami a karalábé szárából, héjából és leveléből készült
  • 2 ek natúr joghurt
  • fél lime reszelt héja és leve
  • pár ek víz
  • só, frissen őrölt bors
  • csokor friss petretzselyem

A vajat és olajat együtt felemelegítjük, majd ehhez kerül az újhagyma amely pár percig párolunk, majd sózzuk. Hozzáadjuk akaralábét és így már együtt pároljuk kevergetjük 2-3 percet, majd fel9ntjük az ételt az alaplével. Fedő alatt megfőzzük a zöldséget ügyelve arra, hogy roppanós, de már főtt legyen. A joghurtot a vízzel, keményítővel elkeverjük, ezzel sűrítjük be a főzeléket a végén hpedig hozzáadjuk a lime levét és reszelt héját, sóvels és frissen őrölt borssal beállítjuk az ízeket. Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg. Én fűszeres sült csirkeszárnyat készítettem mellé feltétnek.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta