Joghurtos-lime-os karalábéfőzelék
Ez a főzelék még valamikor tavasszal készült, de bármikor megállja a helyét bármely asztalon, ezért eljött az ideje a megosztásának.
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma karikázva
- 5 fej karalábé 1,5 cm-es kockákra darabolva
- 4 dl alaplé, ami a karalábé szárából, héjából és leveléből készült
- 2 ek natúr joghurt
- fél lime reszelt héja és leve
- pár ek víz
- só, frissen őrölt bors
- csokor friss petretzselyem
A vajat és olajat együtt felemelegítjük, majd ehhez kerül az újhagyma amely pár percig párolunk, majd sózzuk. Hozzáadjuk akaralábét és így már együtt pároljuk kevergetjük 2-3 percet, majd fel9ntjük az ételt az alaplével. Fedő alatt megfőzzük a zöldséget ügyelve arra, hogy roppanós, de már főtt legyen. A joghurtot a vízzel, keményítővel elkeverjük, ezzel sűrítjük be a főzeléket a végén hpedig hozzáadjuk a lime levét és reszelt héját, sóvels és frissen őrölt borssal beállítjuk az ízeket. Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg. Én fűszeres sült csirkeszárnyat készítettem mellé feltétnek.
Jó étvágyat!