Gévagomba tárkonyos mustáros mártásban virslivel.
Elkészítés: 1 óra, könnyű
2 nagy fej vöröshagymát kevés szalonnával kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk kb 60 dkg darabolt sárga gévagombát. Sózzuk, borsozzuk és időnként összesen kb 2,5 dl száraz rozé bort öntünk alá, chili pehellyel ízesítjük. 20 percet pároljuk, ennyi kell kóstolás nélkül a gombához. Ha kell utána fűszerezzük
Adunk hozzá 3 gerezd reszelt fokhagymát és 4 db virslit darabolva. A mártáshoz egy kis pohár tejfölt egy tojással, 1 tk szárított tárkonnyal és egy ek liszttel, 2 ek mustárral elkeverünk és a gombához adjuk. Összeforraljuk, sűrű mártást kapunk.
Rizzsel, bulgurral vagy kenyérrel tálaljuk. Higgyétek el mennyei fogás. Keressétek a sárga gévagombát. Piacon pofátlan drága (3500-4000 Ft), szedni érdemes.
A receptet: Petőcz Ferenc készítette