2017. feb 04.

Gévagomba tárkonyos mustáros mártásban virslivel.

írta: Petőcz Ferenc
Gévagomba tárkonyos mustáros mártásban virslivel.

Elkészítés: 1 óra, könnyű

geva8.jpg

2 nagy fej vöröshagymát kevés szalonnával kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk kb 60 dkg darabolt sárga gévagombát. Sózzuk, borsozzuk és időnként összesen kb 2,5 dl száraz rozé bort öntünk alá, chili pehellyel ízesítjük. 20 percet pároljuk, ennyi kell kóstolás nélkül a gombához. Ha kell utána fűszerezzük

geva9.jpggeva11.jpg

Adunk hozzá 3 gerezd reszelt fokhagymát és 4 db virslit darabolva. A mártáshoz egy kis pohár tejfölt egy tojással, 1 tk szárított tárkonnyal és egy ek liszttel, 2 ek mustárral elkeverünk és a gombához adjuk. Összeforraljuk, sűrű mártást kapunk.

geva10.jpg

geva12.jpg

Rizzsel, bulgurral vagy kenyérrel tálaljuk. Higgyétek el mennyei fogás. Keressétek a sárga gévagombát. Piacon pofátlan drága (3500-4000 Ft), szedni érdemes.

A receptet: Petőcz Ferenc készítette

Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük