2017. feb 21.

Baconbe tekert sajtos csirke tormás burgonyapürével

írta: Petőcz Ferenc
Baconbe tekert sajtos csirke tormás burgonyapürével

Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz

A hétvégén természetesen futórendezvényen vettünk részt. Nálunk nem újdonság, hogy valami sporteseményen vagyunk, viszont vendégeket is vártunk, így kellett valami könnyű fogás, ez az étel így került asztalra.

dsc07570.JPG

Hozzávalók:

A körethez: 1 kg burgonya, 1 torma, 5 dkg vaj, tej. A húshoz: 15 dkg szeletelt bacon, 80 dkg kockára vágott csirkemell, só, bors, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 25 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 1 ek szárított szurokfű (oregánó), 4 ek tejföl. 

dsc07566.JPG

A krumplit felrakjuk főni, közben a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk oregánót, a reszelt sajtot, tojást, tejfölt, összekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szalonnával és beleöntjük a húsos tölteléket. A bacont ráfordítjuk és 50 percre 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. 

Eközben elkészítjük a megfőtt burgonyából a krumplipürét és a reszelt tormát a krumplipüréhez adjuk. Pikáns íz és mégsem lesz csípős, tolakodó, ezzel kész a köretünk.

Amikor letelt az 50 perc, kivesszük a sütőből az őzgerincformát, majd egy tepsit helyezünk rá, óvatosan átfordítjuk, kifordítjuk a húst, hogy ne essen szét. Majd még 10 percig hőlégkeverésen sütjük. 

Jó étvágyat!

A receptet: Petőcz Ferenc és Szabó András készítette

Szólj hozzá

Húsok és halak