Baconbe tekert sajtos csirke tormás burgonyapürével
Elkészítés: 1 óra, közepesen nehéz
A hétvégén természetesen futórendezvényen vettünk részt. Nálunk nem újdonság, hogy valami sporteseményen vagyunk, viszont vendégeket is vártunk, így kellett valami könnyű fogás, ez az étel így került asztalra.
Hozzávalók:
A körethez: 1 kg burgonya, 1 torma, 5 dkg vaj, tej. A húshoz: 15 dkg szeletelt bacon, 80 dkg kockára vágott csirkemell, só, bors, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 25 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 1 ek szárított szurokfű (oregánó), 4 ek tejföl.
A krumplit felrakjuk főni, közben a csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk oregánót, a reszelt sajtot, tojást, tejfölt, összekeverjük. Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szalonnával és beleöntjük a húsos tölteléket. A bacont ráfordítjuk és 50 percre 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Eközben elkészítjük a megfőtt burgonyából a krumplipürét és a reszelt tormát a krumplipüréhez adjuk. Pikáns íz és mégsem lesz csípős, tolakodó, ezzel kész a köretünk.
Amikor letelt az 50 perc, kivesszük a sütőből az őzgerincformát, majd egy tepsit helyezünk rá, óvatosan átfordítjuk, kifordítjuk a húst, hogy ne essen szét. Majd még 10 percig hőlégkeverésen sütjük.
Jó étvágyat!
A receptet: Petőcz Ferenc és Szabó András készítette