Olívabogyókrém
Görögországban rendszerint asztalra került és hoztunk is haza, kerül szendvicsbe, salátába, grill húsok mellé. Ez a valami az olívabogyókrém. Kikísérleteztük itthon és tessék, sokkal olcsóbban bolti áránál elkészíthető akár finomabban is tartósítószermentesen.
Mi 15 dkg zöld és 15 dkg fekete olívabogyót egy csokor zöld fűszerkeverékkel (görög bazsalikom, kakukkfű, oregánó) összeturmixoltunk, ebbe a turmixba került még 3 gerezd fokhagyma. amikor a pép elkészült, hozzá adtam 6 ek olívaolajat, azzal kevertem el. Hűtőben hónapokat eláll és finom, sok, tehát ne boltba vegyétek, készítsétek. A mediterrán világ mindenhol, így nem csak görög földön ismeri és használja, bár ez a recept teljesen görög indíttatású.
Jó étvágyat!