2017. okt 28.

Bryndzával és paprikával töltött göngyölt csirkemell.

írta: Petőcz Ferenc
Bryndzával és paprikával töltött göngyölt csirkemell.

kar2.jpg

Közelegnek az ünnepek, így az eddig ide fel nem töltött ünnepi receptek is felkerülnek a blogunkba. Elsőnek egy ünnepi italt kaptatok, most pedig ez a pénztárca kímélő, de mégis ünnepi fogás folytatja a sort. De jönnek majd sütemények, szaloncukrok házilag, torták és sós finomságok is. Jó étvágyat hozzá!

A recept 4 személyre készült, így kell hozzá 2 csirkemell, amelyet kifilézünk, így kapunk 4 darabka húst. Ezeket a darabokat óvatosan bevágjuk, kiterítjük. Húsonként egy-egy nagyobb alufóliát kikenünk olívaolajjal és bacon szeletek helyezünk rá

kar3.jpg

Erre kerülnek a sózott melldarabok.

kar4.jpg

A húsra pedig bryndzát teszünk gazdagon, ha valaki száraznak tartja kevés tejföllel lehet lágyítani és ennek közepébe kerül a darabolt kaliforniai paprika. Szeleteléskor jól mutat, nem csak finom.

kar5.jpg

A fóliába csomagoljuk a húsokat és sütőben 170 fokon kb 40 perc alat megsütjük.  Szeletelve párolt zöldséggel tálaltuk, de bármilyen köret jó hozzá.

kar1.jpg

Szólj hozzá

Húsok és halak