Lencse salátára variációk
Szilveszter, szerencse, lencse:
Mi négy salátát készítünk erre az alkalomra, de bármikor finom.
1, Harissás lencse
2 dl tejfölt elkeverünk harissa keverékkel, sóval, reszelt gerezd fokhagymával. 20 dkg Lencse és póréhagyma kerül mellé
2, Gombás lencse:
25 dkg gombát póréhagymával, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel megpárolunk és ehhez kerül 20 dkg lencse, olívaolaj és frissen facsart citrom leve.
3, Céklás lencse:
20 dkg lencse, mustár, olívaolaj, egy gerezd reszelt fokhagyma, frissen őrölt bors és cékla kockák.
4,30 dkg lencsét az elkészítést megelőző nap átválogatunk, beáztatunk. Másnap sós, borsos, babérleveles ízésítéssel megfőzzük a lencsét. Leszűrjük, amikor kihült 2 gerezd reszelt fokhagymát adunk hozzá, adunk hozzá 2 fej közepes hagymát előre lesózva cikkekre vágva. Öntetnek olívaolajat( kb 1 dl) elkeverünk 5 ek balzsamecettel és az egészet összeforgatjuk, egy napot pihentetjük hűtőben és kész is
BÚÉK!