Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2017. feb 17.

Rántott kelbimbó

írta: Petőcz Ferenc
Rántott kelbimbó

Elkészítés: 1 óra, könnyű

A piacon járva múlt héten, mikor sütött a nap, megkívántam a tavaszi fényben ragyogó kelbimbót. Olyanok voltak, mint tsavorit . Rántott kelbimbó 1,15 kg kelbimbó felpucolva, só, 2 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, 3 ek. liszt, bors, olaj a sütéshez, krumpli a körethez+ fagyasztott fűszernövény…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2017. feb 16.

Francia vajas croissant

írta: Petőcz Ferenc
Francia vajas croissant

Elkészítés: 40 perc+ pihentetés+1 óra, nehéz

Hozzávalók: 25 dkg BL 80 fehérkenyérliszt1 ek cukor1 tk só10 gramm friss élesztő1,25 dl langyos víz15 dkg szoba hőmérsékletű vaj1 tojás A lisztet a vízzel, cukorral, sóval az élesztővel jól eldolgozzuk, majd 10 percre lefedve félre tesszük a tésztát. ezt követően a tésztából húzunk egy darabot…

Tovább Szólj hozzá

Házi pékség

süti beállítások módosítása