Rántott kelbimbó
Elkészítés: 1 óra, könnyű
A piacon járva múlt héten, mikor sütött a nap, megkívántam a tavaszi fényben ragyogó kelbimbót. Olyanok voltak, mint tsavorit .
Rántott kelbimbó
1,15 kg kelbimbó felpucolva, só, 2 tojás sárgája, 1 cs. sütőpor, 3 ek. liszt, bors, olaj a sütéshez, krumpli a körethez+ fagyasztott fűszernövény keverék
A megpucolt kelbimbót forrás után sózott vízben félpuhára főzzük. Habosra keverjük habosra a tejet és a tojás sárgákat, majd beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, majd sózzuk, borsozzuk a masszát. Azután kis adagokban forgassuk meg benne a kelbimbókat
Felforrósított olajban kis adagokban aranyszínűre sütjük a kelbimbókat. Ezt követően papírtörlőre szedjük, leitatjuk róluk a felesleges olajat. Miközben a kelbimbó elkészül közben hasábokra vágott krumplit sós vízben, megfőzünk, amit 8 fűszernövény fagyasztott keverékével ízesítünk .Ugyanilyen ízesítésű joghurttal tálaljuk.
A receptet: Szabó András készítette