2025. jún 10.

Meggyes-hagymás pulykaragu

írta: Petőcz Ferenc
Meggyes-hagymás pulykaragu

489377452_10222652528580824_3254877491487874303_n.jpg

Belecsöppentünk a nyárba, itt a gyümölcs szezon és egyik kedvenc a meggy. Lett is belőle egy finom étel, amely később akár ünnepi fogásként is tálalható.

Hozzávalók:

  • 60 dkg  pulykafelcomb filé kockázva
  • 30 dkg magozott meggy
  •  2 fej lilahagyma cikkekre vágva
  • 2 db kápia paprika
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • ízlés szerinti balzsamecet (1-4 ek)

Egy edényben felforrsítjuk az olajat, a húst megpirítjuk majd sózzuk, a borral felöntjük. Szükség esetén a folyadékot vizzel pótoljuk, amikor a hús félig megpuhult,az ételhez adjuk a hagymát.Puhára pároljuk az egészet, majd belehelyezzük a darabolt paprikát ls a balzsamecetet. Innentől 3-4 percet összeforraljuk. Én rizzsel tálaltam, de nagyszerű hozzá a galuska is vagy csak friss kovászos kenyér.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta