Szezámmagos pirított csirke 2.
Akik rendszeresen olvasság blogunkat, nekik nem újdonság hogy nagyon szertjük az ázsiai ételeket. Egy újabb gyors receptet osztok meg veletek. Sok mindent nem kell hozzá venni, mert szerintem a legtöbb alapanyag minden háztartásba van otthon. Hamar elkészül és garantált a siker. Tökéletes recept a hűtöben található dolgok felhasználására. én mindig wokot használok, de egy nagyobb serpenyó is tökéletes. 4 adag lesz.
Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 ek földimogyoróolaj, 1/2 közepes cukkini, 2 szál újhagyma, 1 nagyobb kaliforniai paprika, 2 ek. szezámmag, 1 ek. vaj, 3 ek szójaszósz, 15 dkg bulgur.
Elkészítés: A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk. A megtisztított és lereszelt fokhagymát összekeverjük az olajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megforgatjuk benne a húst. A paprika magjait eltávolítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az újhagymát 2 centis darabokra vágjuk mint ahogy a cukkinit is. Serpenyóben kevés olajon a hagymát és a cukkinit pirítani kezdjük. Akkor adjuk hozzá a paprikát, amikor a cukkini kezd kis színt kapni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szezámmaggal, és folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor roppanósan puha a paprika is, ekkor adjuk hozzá a vajat, és egy tálba félre tesszük. A serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk, a felcsíkozott húst 3-3 perc alatt körbesütjük benne, hozzáadjuk a szójaszószt, egyet forralunk rajta. Összekeverjük a zöldségekkel. A bulgurt a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. Ha ügyesek vagyunk, akkor minden egyszerre fog elkészülni. Tálaláskor megszórhatjuk még szezámmaggal.