2023. nov 22.

Ananászos édes-savanyú sertés

írta: Petőcz Szabó András
Ananászos  édes-savanyú sertés

Akik rendszeresen olvassák blogunkat, illetve követnek minket a facebookon, ők jól tudják, hogy nagyon szeretjük a távol-keleti országok ételeit is. Most kínából hozunk egy remek és viszonylag gyors ételt. Kell hozzá néhány különleges alapanyag,  de megéri otthon elkészíteni. Olcsóbb mintha kajáldában vennénk. Más húsból is el lehet készíteni, ki mit szeret jobban. A recept 4 főre készült.

400769441_862151142059569_8714597226911178826_n.jpg

Hozzávalók: 30 dkg sertéskaraj, 1 tk barnacukor, 1 ek szójaszósz, fél  tk só, 1 tk őrölt fehér bors, 1 ek kínai főzőbor (mirin), 1 tojás, 5 ek kukoricakeményítő, bő étolaj a sütéshez, 15 dkg konzerv ananász, fél-fél zöld és piros kaliforniai paprika, pirított szezámmag.

Az édes-savanyú mártás hozzávalói: 1-1 ek kukoricakeményítő, barnacukor és szójaszósz, valamint 10%-os ecet, 3 ek paradicsompűré, 1 dl víz.

Elkészítés: A húst kisebb kockákra vágjuk. A többi hozzávalót a tojással együtt összekeverjük. Bele forgatjuk a húst és km. 15-20 percig így pácoljuk. Ez idő alatt az édes-savanyú szószt is elkészítjük. Ha letelt a pácolási idő, akkor a húst lecsöpögtetjük, majd bőven megszórjuk keményítővel, és egy wokban közepesen forró olajban kisütjük. Ügyeljünk arra, hogy amikor bele dobjuk a húst, akkor ne ragadjanak össze a húsdarabok. amikoe megsült kivesszük a húst, lecsepegtetjük és félretesszük. A wokot kitöröljük konyhai papírtörlővel. Kevés olajat öntünk bele és hozzáadjuk az édes-savanyú mártást. Megvárjuk, hogy kicsit besűrűsödjön a szószunk és karamellizálódjon a cukor. Ekkor a felkockázott ananászt és a nagyobb darabokra vágott paprikákat és az elösütőtt húst. párszor átforgatjuk, tálaláskor pirított szezámmaggal megszórjuk. Párolt rizzsel kínáljuk.

Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta