2025. jan 26.

Gyoza házilag

írta: Petőcz Ferenc
Gyoza házilag

4 adag

Továbbra is egy kis kínai vonal. Különösen azután, hogy megnéztem egy kinai boltot ahol közel 4000 Ft egy ekkora adag, a többi kereskedelmi láncban pedig valami hamisítványt árulnak pár darabot 1000 Ft körüli áron. Ha megolvassátok a receptünk, akkor egy házilag is könnyen elkészíthető ételt kapunk és olcsón. Na, jó nem annyira könnyen elkészíthető, mert az eredeti formázást nem tudtam hozni, viszont így is tökéletes lett.

475073542_10222142639913926_383564453484473443_n.jpg

Tészta:

  • 30 dkg BL 55 liszt
  • 1,8 dl víz
  • 1 tk só

Az alapanyagot összegyúrjuk és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe 1 órát pihenni.

Töltelék:

  • 35 dkg sertéshús
  • 15 ml víz
  • 4 cm gyömbér reszelve
  • 5 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek kínai főzőbor (mirin)
  • 2 ekosztrigaszósz
  • 1 tk só
  • őrölt fehérbors
  • 1 kanál barna cukor

A töltelék alapanyagát összedolgozzuk és lehetőleg egy napig érleljük a hűtőben

A tésztát tésztakészítőn áttoljuk, majd kb 8 cm-es köröket szaggtunk. Ennek közepébe rakjuk a tölteléket, szélét megkenjük vizes kézzel és összetapasztjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és bele rakjuk a tésztákat a töltött aljukkal lefelé.

474861575_10222142640193933_7733215136095170323_n.jpg

Pár percet pirítjuk így, hogy az aljuk kapjon egy kkis kérget, ami megütve kopogó hangot kell, hogy adjon.

474777701_10222142640393938_896540446948350011_n.jpg

Ekkor óvatosan felöntjük kb 1 dl vizzel. és gyorsan lefedjük az edényt. Amikor az összes víz elpárolgott, tálaljuk, mi chiliszószt adtunk hozzá. Ez a mennyiség 2 adagban sül ki.

474878304_10222142640833949_5395703180792173051_n.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Kínai Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta