Gyoza házilag
4 adag
Továbbra is egy kis kínai vonal. Különösen azután, hogy megnéztem egy kinai boltot ahol közel 4000 Ft egy ekkora adag, a többi kereskedelmi láncban pedig valami hamisítványt árulnak pár darabot 1000 Ft körüli áron. Ha megolvassátok a receptünk, akkor egy házilag is könnyen elkészíthető ételt kapunk és olcsón. Na, jó nem annyira könnyen elkészíthető, mert az eredeti formázást nem tudtam hozni, viszont így is tökéletes lett.
Tészta:
- 30 dkg BL 55 liszt
- 1,8 dl víz
- 1 tk só
Az alapanyagot összegyúrjuk és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe 1 órát pihenni.
Töltelék:
- 35 dkg sertéshús
- 15 ml víz
- 4 cm gyömbér reszelve
- 5 szál újhagyma apróra vágva
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek világos szójaszósz
- 2 ek sötét szójaszósz
- 2 ek kínai főzőbor (mirin)
- 2 ekosztrigaszósz
- 1 tk só
- őrölt fehérbors
- 1 kanál barna cukor
A töltelék alapanyagát összedolgozzuk és lehetőleg egy napig érleljük a hűtőben
A tésztát tésztakészítőn áttoljuk, majd kb 8 cm-es köröket szaggtunk. Ennek közepébe rakjuk a tölteléket, szélét megkenjük vizes kézzel és összetapasztjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és bele rakjuk a tésztákat a töltött aljukkal lefelé.
Pár percet pirítjuk így, hogy az aljuk kapjon egy kkis kérget, ami megütve kopogó hangot kell, hogy adjon.
Ekkor óvatosan felöntjük kb 1 dl vizzel. és gyorsan lefedjük az edényt. Amikor az összes víz elpárolgott, tálaljuk, mi chiliszószt adtunk hozzá. Ez a mennyiség 2 adagban sül ki.
Jó étvágyat!