Alma ágyra ültetett grillezett fűszeres csirkemáj sajttal és bulgurral
4 adag
Facebook csoport tagjaink a képet látták már, de valahogy lemaradt a blogról e finom recept. Van már vagy 10 éve, hogy készítettük, ideje volt leporolni a port e receptről és húsvét után újból lefőztük. Most is megállapítottuk, hogy gyors és nagyon fimom ételről van szó. A vaj és az alma, a fűszerek harmóniája dominál az ételre olvadt sajttal. Csak ajánlani tudom nektek, sok szeretettel.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 50 dkg felpucolt csirkemáj
- 2 alma
- frissenőrölt bors
- majoránna
- 2 alma
- 25 dkg bulgur
- só
- 8 nagyobb szelet edami vagy trappista sajt
Ameddig a bulgurt feltesszűk főzni az almák belsejéből a magházat kivágjuk, majd az almát karikázzuk. Vajat olvasztunk és picit megpároljuk az almakarikákat. Az így előkészített almakarikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A visszamardt vajon puhára pároljuk a májat amelyet a végén enyhén borsozunk, ízlés szerint sózunk és kevés majoránnal átforgatjuk. A májat az almakarikákra szedjük, az így kapott halmokra pedig rátesszük a sajtot. Sütőbe toljuk 170 fokra alsó-felső sütésen és hagyjuk a sajtot picit ráolvadni, pirulni az almakarikákon. Ezt követően bulgurral tálaljuk, ízletes és közben diétás étel is egyben.
Jó étvágyat!