2025. jún 10.

Alma ágyra ültetett grillezett fűszeres csirkemáj sajttal és bulgurral

írta: Petőcz Ferenc
Alma ágyra ültetett grillezett fűszeres csirkemáj sajttal és bulgurral

4 adag

491834772_10222752863809142_6132708464616839643_n.jpg

Facebook csoport tagjaink a képet látták már, de valahogy lemaradt a blogról e finom recept. Van már vagy 10 éve, hogy készítettük, ideje volt leporolni a port e receptről és húsvét után újból lefőztük. Most is megállapítottuk, hogy gyors és nagyon fimom ételről van szó. A vaj és az alma, a fűszerek harmóniája dominál az ételre olvadt sajttal. Csak ajánlani tudom nektek, sok szeretettel.

Hozzávalók:

  • 5  dkg vaj
  • 50 dkg felpucolt csirkemáj
  • 2 alma
  • frissenőrölt bors
  • majoránna
  • 2 alma
  • 25 dkg bulgur
  • 8 nagyobb szelet edami vagy trappista sajt

Ameddig a bulgurt feltesszűk főzni az almák belsejéből a magházat kivágjuk, majd az almát karikázzuk. Vajat olvasztunk és picit megpároljuk az almakarikákat. Az így előkészített almakarikákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A visszamardt vajon puhára pároljuk a májat amelyet a végén enyhén borsozunk, ízlés szerint sózunk és kevés majoránnal átforgatjuk. A májat az almakarikákra szedjük, az így kapott halmokra pedig rátesszük a sajtot. Sütőbe toljuk 170 fokra alsó-felső sütésen és hagyjuk a sajtot picit ráolvadni, pirulni az almakarikákon. Ezt követően bulgurral tálaljuk, ízletes és közben diétás étel is egyben. 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Húsok és halak Egészség vega és tészta