2023. aug 03.

Ázsiai ihletésű káposztás tészta

írta: Petőcz Szabó András
Ázsiai ihletésű káposztás tészta

Múltkor surkalt készítettem, ami nem más mint a svéd savanyú káposzta. Ekkor maradt egy fél fej fejes káposztám. Évekkel ezelőtt csináltam ehhez hasonló ételt, így úgy gondoltam, hogy ismét el készítem. Ha az alapanyagok elő vannak készítve, akkor szinte pillanatok alatt el is készül. A petrezselyemzöldet helyettesíthetjük zellerzölddel. Érdemes kipróbálni, könnyü vacsorának is megfelel. Azoknak ajánlom, akik nem akarnak minden nap a konyhában lenni ilyen melegben, de mégis remek fogással szeretnék a párjukat, családjukat meglepni. kb. 6 adag lesz belőle.

359895650_1015074079522609_4068718529867284528_n.jpg

Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, zsiradék, só, 35 dkg spagetti,1 nagy fej vöröshagyma,3-3 ek méz és mustár, 50 dekányi fejes káposzta, 2 közepes sárgarépa, 1 kápia paprika, 1 nagy pohár tejföl, 3 ek. sötét szójaszósz, 1 cs. petrezselyemzöld, reszelt sajt a tetejére+ egy kevés reszelt káposzta a díszítéshez.

Előkészítés: A káposztát lereszeljük. A sárgarépát hámozás után vékony csíkokra vágjuk, mint ahogy a kápia paprikát is. A répát le is reszelhetjük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A sertésszüzet vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát félkarikára szeleteljük. a többi hozzávalót is készítsük kéz közelébe.

Elkészítés: A spagettit lobogó sós vízben kifőzzük, nem teljesen, mert még fog egy kicsit állni a főzőlevében.  A csíkokra vágott húst kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk. Amikoe megpirult kiszedjük egy tálkába. A visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát megpiritjuk. Hozzáadjuk a mézet és a mustárt is, további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, répát és a kápia paprikát, lefedve és időnként megkeverve kb. 20 percik pároljuk. A tejfölt össze keverjük a szójaszósszal és 1 dl. vízzel, simára keverjük és hozzákeverjük a káposztához. Vissza rakjuk alepirított húst és összeforraljuk. A megfőtt spagettit hozzákeverjük. Tálaláskor a félretett reszelt nyers káposztával és reszelt sajttal és petrezselyemmel tálaljuk.

Szólj hozzá

Kínai Húsok és halak Egészség vega és tészta