2018. feb 06.

Sonkás- sajtos kelbimbó

írta: Petőcz Szabó András
Sonkás- sajtos kelbimbó

dsc00004.JPG

dsc00003.JPG

Hozzávalók: 90 dkg kelbimbó, 40 dkg gépsonka, 15 dkg reszelt sajt, 6 dl tej, 10 dkg vaj,4 ek finomliszt, só és szerecsendió ízlés szerint.

dsc09991.JPG

dsc09993.JPG

dsc09990.JPG

dsc09996_2.JPG

dsc09997.JPG

Elkészítés: A kelbimbót sós vízben puhára főzzük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A lisztet a vajon megfuttatjuk, felöntjük a tejjel. Ízlés szerint fűszerezzük, levéve a tűzhelyről belekeverjük egyenként a tojásokat és a reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a kelbimbó és a felkockázott gépsonka felét, valamint a besamel felét. Még egyszer megismételjük ezt a műveletet. A sütőbe téve addig sütjük, míg szép színt kap a teteje.

Szólj hozzá