Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2018. aug 19.

Padlizsános csirke

írta: Petőcz Ferenc
Padlizsános csirke

Elkészítés: 1 óra, könnyű

Kedves Oldallátogató Barátaink! Arra biztosan rájöttetek, hogy szeretjük a görög ételeket, de az is igaz, hogy az összes mediterrán ételt szeretjük, így most egy szicíliai specialitást varázsoltunk az asztalra. Íme! 1 adag: 670 kcal, 66 gramm fehérje, 41 gramm zsír, 11 gramm szénhidrát ( a köret…

Tovább Szólj hozzá

Olasz Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. aug 19.

Indiai csirkeleves

írta: Petőcz Ferenc
Indiai csirkeleves

Elkészítés: 30 perc, könnyű

Mindig tanakodunk, hogy mit szeretnénk enni és ez nem volt másként ezen a hétvégén sem. Vannak ételek, amelyek rendszerint asztalra kerülnek visszatérő étekként, de igyekszünk, amint látható változatos konyhát fenntartani. Így időnként megidézzük a mesés kelet fűszeres ízeit és persze illatait,…

Tovább Szólj hozzá

indiai Levesek Nemzetek konyhája Húsok és halak

2018. aug 18.

Túrós csusza teljes kiőrlésű házi tésztából

írta: Petőcz Ferenc
Túrós csusza teljes kiőrlésű házi tésztából

Elkészítés: 60 perc, könnyű ( 3 adag)

Ezt az ételt mindenki el tudja készíteni, szerintem mindenki szereti. ki így, ki szalonna helyett cukorral, így nem is ezek az érdekességek hanem, házi teljes kiőrlésű tésztából készült. A tésztához: 8 dkg durum tésztaliszt, 11 dkg sötét rozsliszt, 11 dkg bl 55 liszt, 1 tk só, 2 tojás és kb 4-5 ek…

Tovább Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta

2018. aug 18.

Baklava

írta: Petőcz Ferenc
Baklava

Elkészítés: 30 perc, könnyű

A baklavát szeretnék a görögök magukénak és sok más balkáni nemzet is. De a valóságban ez török, arab édesség. A ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki. Ismereteink szerint a szultán a ramadán 15 napján tálcányi balkavát kínált a janicsároknak, és azt az ünnepi…

Tovább Szólj hozzá

Arab Nemzetek konyhája

süti beállítások módosítása