Indiai csirkeleves
Elkészítés: 30 perc, könnyű
Mindig tanakodunk, hogy mit szeretnénk enni és ez nem volt másként ezen a hétvégén sem. Vannak ételek, amelyek rendszerint asztalra kerülnek visszatérő étekként, de igyekszünk, amint látható változatos konyhát fenntartani. Így időnként megidézzük a mesés kelet fűszeres ízeit és persze illatait, amellyel a szomszédok is összeszaladnak és egy tányérral kopogtatnak. Így volt ez most is ennél a levesnél. Nem lehet vele betelni, egyszerű, gyors, finom.
1 adag: 450 kcal, 33 gramm fehérje, 19 gramm zsír, 38 gramm szénhidrát
Vegyünk egy 60 dkg körüli csirkemellet, a bőrét távolítsuk el, jó az a kutyának, cicának. A húst fejtsük le a csontról. A lefejetett mellet kockázzuk fel, enyhén sózzuk, hagyjuk pihenni.
2 sárgarépát hámozzunk meg, majd félhold alakúra vágjuk, ehhez karikázzunk fel egy póréhagymát, ezt is rakjuk külön félre.
A csirkemell csontot 10 dkg rizzsel 2 liter vízben kezdjük el főzni a keletkező habot szedjük le. A leves alapot sóval, 1 tk cayenne borssal (nem lesz csípős a végeredmény), 1,5 ek curry porral ízesítsük be. Közben egy serpenyőben hevítsünk fel vajat vagy kókuszzsírt (ez utóbbi emeli a koleszterin szintet). Ebben pirítsuk meg a húsdarabokat, amelyet utána papírtörlőre szedjünk, ki, hogy le tudjon csepegni a zsiradék. A hús helyére behelyezzük a zöldségeket és 5 percig pirítjuk. A lecsepegtetett húsdarabokat behelyezzük a levesbe, kivesszük a csontot, amelynek megint a kutyánk örül majd. Amikor kész a zöldség ugyanaz az eljárás, mint a hússal (törlőpapír, zsíreltávolítás, levesbe helyezés).
A leveshez ekkor adunk 5 ek kókuszreszeléket, 4 ek mazsolát, amelyet előtte meleg vízben átmostunk, beáztattunk és egy savanyú almát is belereszelünk. Összefőzzük, ameddig minden nem puha, szükség esetén igazítunk az ízeken és tálaljuk. Jó étvágyat!