2018. aug 18.

Túrós csusza teljes kiőrlésű házi tésztából

írta: Petőcz Ferenc
Túrós csusza teljes kiőrlésű házi tésztából

Elkészítés: 60 perc, könnyű ( 3 adag)

dsc01190.JPG

Ezt az ételt mindenki el tudja készíteni, szerintem mindenki szereti. ki így, ki szalonna helyett cukorral, így nem is ezek az érdekességek hanem, házi teljes kiőrlésű tésztából készült.

A tésztához: 8 dkg durum tésztaliszt, 11 dkg sötét rozsliszt, 11 dkg bl 55 liszt, 1 tk só, 2 tojás és kb 4-5 ek víz. Ezt a keveréket összegyúrjuk, majd egy zacskóba hűtőbe tesszük, ekkor ne aggódjon senki, hogy úgy néz ki a tészta, mint ami szétesik a zacskó megteszi a hatását, a liszt teljesen felfogja venni a folyadékot és jól formázható lesz. Hűtőben pihentetjük a tésztánkat 45 percet. Eközben a házi szalonnánkat kockázzuk, lepirítjuk, a pörcök fogják adni a finom ízeket.

dsc01189.JPG

Tésztánkat kézi tésztakészítővel a legvékonyabbra nyújtjuk, lisztezzük, majd kockákra daraboljuk. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt készre főzzük, túróval, tejföllel, szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta