Lencsés korhely saláta
A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg hat.
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse előző este beáztatva
- 1 babérlevél
- só, bors
- 5-6 db salátaburgonya karikázva, megfőzve
- 3 pár virsli karikázva
- 25 dkg lecsepegtetett megvágott savanyú káposzta
- 3 db ecetes almapaprika darabolva
- 3 ek mustár
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojásból késuzült házi majonéz
- só, frissen őrőlt bors
A lencsét főzzük meg, sós, borsos vízben a babérlevéllel. Közben keverjük össze a mustárt, a majonézt, tejfölt. Amikor a lencse megfőtt, szűrjük le, hagyjuk khűlni, majd amikor kihűlt, adjuk a mustáros keverékhez az összes alapanyagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk érni pár órát az ízeket.
Jó étvágyat!