2025. jan 17.

Lencsés korhely saláta

írta: Petőcz Ferenc
Lencsés korhely saláta

472048216_10222050564572100_8764454120549522188_n.jpg

A korhely saláta finom fogás, mégis kevesen készítik. Mi ennek most a lencsés verzióját készítettük el az év végére, de bármikor felszolgálható lencsés és alap verzióban is a friss íze üdítőleg hat.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse előző este beáztatva
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • 5-6 db salátaburgonya karikázva, megfőzve
  • 3 pár virsli karikázva
  • 25 dkg lecsepegtetett megvágott savanyú káposzta
  • 3 db ecetes almapaprika darabolva
  • 3 ek mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojásból késuzült házi majonéz
  • só, frissen őrőlt bors

A lencsét főzzük meg, sós, borsos vízben a babérlevéllel. Közben keverjük össze a mustárt, a majonézt, tejfölt. Amikor a lencse megfőtt, szűrjük le, hagyjuk khűlni, majd amikor kihűlt, adjuk a mustáros keverékhez az összes alapanyagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőben hagyjuk érni pár órát az ízeket.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Nemzetek konyhája Egészség vega és tészta