Rántott oldalas krumplipürével
A receptet Szabó András készítette.
1,5 kg oldalas, 1 tk szemes fekete bors, 2-3 babérlevél, 1 fej vöröshagyma,pár gerezd fokhagyma,kevés köménymag, a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa ( én kentucky fűszeres, csípőset használtam), krumpli, só, vaj, szerecsendió, főzőtejszín
Az oldalast előző este megfőzöm, amibe sót, borsot, babérlevelet, negyedelt hagymát, fokhagymát teszek a főzővízébe. A húst két három ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A darabokat bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.
Közben a krumplit annyi vízzel feltesszük főni, amennyi éppen ellepi, megsózzuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, majd szerecsendióval, vajjal összetörjük, főzőtejszínnel habosra kavarjuk.
Jó étvágyat!