2024. jan 29.

Karfiol röszti

írta: Petőcz Ferenc
Karfiol röszti

karfiol.jpg

A most következő recept egy szuper köret, de önmagában is kiváló főétel lehet egy mártogatóssal. Gyors, egyszerű, szénhidrátszegény, egy adagban 25 gramm van. Röszti helyett krokettnek is formázhatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol 
  • 2 zsemle
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, őrölt bors
  • 2 tojás
  • 1-2 ek mustár

A karfiolt főzzük meg, szűrjük le és törjük össze, nem kell pürésíteni. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a korábban vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, tojásokat, sót, borsot, mustárt és dolgozzuk össze az egészet. Ezt követően hagyjuk állni 1 órát. Formázzunk rösztinek megfelelő korongokat, forgassuk zsemle morzsába és süssük ki forró olajban. Az olajat sütés után papírral itassuk le az ételről.

Jó étvágyat! 

Szólj hozzá

Egészség vega és tészta