Karfiol röszti
A most következő recept egy szuper köret, de önmagában is kiváló főétel lehet egy mártogatóssal. Gyors, egyszerű, szénhidrátszegény, egy adagban 25 gramm van. Röszti helyett krokettnek is formázhatjuk.
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 2 zsemle
- 1 kis csokor petrezselyem
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- só, őrölt bors
- 2 tojás
- 1-2 ek mustár
A karfiolt főzzük meg, szűrjük le és törjük össze, nem kell pürésíteni. Hagyjuk kihűlni. Ha ez megtörtént adjuk hozzá a korábban vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a reszelt sajtot, az aprított petrezselymet, tojásokat, sót, borsot, mustárt és dolgozzuk össze az egészet. Ezt követően hagyjuk állni 1 órát. Formázzunk rösztinek megfelelő korongokat, forgassuk zsemle morzsába és süssük ki forró olajban. Az olajat sütés után papírral itassuk le az ételről.
Jó étvágyat!