Padlizsán curry
6 adag
Ismét találtunk egy finom receptet, amelyhez nekünk csak a köretet kellett kitalálni, de ez nem volt művészet, hiszen a párolt rizs volt a megfelelő döntés, viszont az ételt tényleg el kell készítenie mindenkinek, annyira egyszerű, annyira, gyors és annyira finom.
1 adag: 332 kcal, fehérje: 9 gramm, szénhidrát 53,6 gramm, zsír: 9.27 gramm
Hozzávalók:
-
0.5 dl olívaolaj
-
2 db padlizsán
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
2 ek füstölt pirospaprika
-
2 ek curry por
-
1 ek kurkum
-
bors ízlés szerint
-
sóízlés szerint
-
4 dl kókusztej (1 konzerv)
-
10 dkg spenót
-
30 dkgg zöldborsó
-
30 dkg rizs
-
2 db újhagyma
A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.) Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig. Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.) Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.
Jó étvágyat!