2025. jan 26.

Sous-vid kacsacomb

írta: Petőcz Ferenc
Sous-vid kacsacomb

474882364_10222143022763497_5460251081734243496_n.jpg

Az elmúlt időszakban már többször esett szó a gyorsfőző edényünkről, amellyel karácsonyra leptük meg magunkat. Készült már benne joghurt házilag, töltött káposzta, kocsonya, leves... Most kipróbáltuk a szuvidálást, mert még sosem fogyasztottunk ilyen ételt. Sokkal testesebb ízeket kaptunk, jobban átértek az ízek. Jöjjön a recept.

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • friss rozmaring
  • friss zsályalevél
  • babérlevél
  • 5 dkg vaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma félbevágva

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk majd kettesével helyezzük a fóliákba. Mindegyik zacskóba kerül vaj, fokhagyma, és a friss zöldfűszer. Vákumfóliahegesztővel lezárjuk.

475265420_10222143025763572_3967036226114776888_n.jpg

85 fokon 8 és fél órát pároljuk. Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk úgy, hogy kivesszük a húsokat a fóliából és mellé öntjük a keletkezett fűszeres levet is.

474777101_10222143147806623_21810765000347851_n.jpg

Innentől 30 perc sütés és kész az isteni omlós és ízletes kacsacomb. Tetszőleges körettel tálaljuk, de én most rizi-bizit kívántam hozzá.

475062441_10222143024683545_7476129702509229767_n.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Húsok és halak