Sous-vid kacsacomb
Az elmúlt időszakban már többször esett szó a gyorsfőző edényünkről, amellyel karácsonyra leptük meg magunkat. Készült már benne joghurt házilag, töltött káposzta, kocsonya, leves... Most kipróbáltuk a szuvidálást, mert még sosem fogyasztottunk ilyen ételt. Sokkal testesebb ízeket kaptunk, jobban átértek az ízek. Jöjjön a recept.
Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- friss rozmaring
- friss zsályalevél
- babérlevél
- 5 dkg vaj
- só, frissen őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma félbevágva
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk majd kettesével helyezzük a fóliákba. Mindegyik zacskóba kerül vaj, fokhagyma, és a friss zöldfűszer. Vákumfóliahegesztővel lezárjuk.
85 fokon 8 és fél órát pároljuk. Ezt követően 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk úgy, hogy kivesszük a húsokat a fóliából és mellé öntjük a keletkezett fűszeres levet is.
Innentől 30 perc sütés és kész az isteni omlós és ízletes kacsacomb. Tetszőleges körettel tálaljuk, de én most rizi-bizit kívántam hozzá.
Jó étvágyat!