2017. máj 04.

Erdei gombás- tárkonyos csirkemellragu

írta: Petőcz Szabó András
Erdei gombás- tárkonyos csirkemellragu

dsc07897.JPG

Hozzávalók 6 főre:

60 dkg gévagomba felpucolva, 20 dkg csiperke, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, fél kilónyi csirkemell, 2 tévé paprika, só, borskeverék, őrölt kömény, 2 dl. olaszrizling+ annyi víz, ami ellepi, 2 ág tárkony, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl. főzőtejszín. Személyenként 8 dkg tarhonya jól lepirítva 2x mennyiségű sós vízben megfőzve.

Előkészítés:

A gévagombát kisebb kockákra vágjuk, a csiperkegombát húrszeletelővel felszeleteljük. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagyma gerezdeket lereszeljük, a tárkonyt áganként lelevelezzük ( az egyik ág leveleit nagyobbakra daraboljuk, a másikat apróra), a csirkemellet vékony csíkokra szeleteljük, a paprikákat felkarikázzuk.

dsc07894.JPGdsc07895.JPG

Elkészítés:

a vöröshagymát kevés olajon meg dinszteljük a paprikával , amikor ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymagerezdeket. amikor illatozni kezd, jöhet hozzá a csirkemell, amit fehéredésig pirítunk. Hozzáadjuk a gévagombát. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és a nagyobb darabokra vágott tárkony leveleit is hozzáadjuk. Mikor felforr, takarékra vesszük alatta a lángot, és hozzáadjuk a bort. A forrástól számított húsz percig ne kóstoljuk meg az ételt a gévagomba miatt, ha ez az idő letelt, utánaízesíthetjük szükség szerint. Ha a hús megfőtt, akkor adjuk hozzá a felszeletelt csiperkét. A főzőtejszínt kikeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a másik ág apróra vágott tárkony leveleit, és ezzel készre forraljuk az ételt. Közben a tarhonyát szokásos módon elkészítjük.

Ezt a receptet Szabó András készítette.

dsc07896.JPG

Szólj hozzá

Húsok és halak Szabadban láttuk főztük