Fehérboros-gombás harcsamáj
Könnyű, gyors
Mottónk, hogy védd, tiszteld, szeresd, élvezd a természetet. Így ma kihasználva a maradék szabadságunkat utunk a festői Duna partra vezetett. Dunaújvárosnál van ugyanis az egyik legszebb partrésze a Dunának, így piknikeztünk, mert jó. Hol víz, ott hal, hol hal, ott harcsa és annak mája. Ezt került most e táj asztalára.
Hozzávalók:
- 80 dkg harcsamáj csíkokra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma félholdra vágva
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk majoránna
- só, őrölt fehérbors
- 25 dkg gomba (vegyesen csiperke és déli tőkegomba)
- zsír
- 1dl száraz fehérbor
A zsíron pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a gombákat, amelyet pirítsunk meg.
A pirítás végén kerül hozzá a máj és ekkor fűszerezzük és felöntjük borral.
Amikor a máj is elkészült, sózzuk. Savanyúsággal, kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!