2022. sze 22.

Fehérboros-gombás harcsamáj

írta: Petőcz Ferenc
Fehérboros-gombás harcsamáj

Könnyű, gyors

harcsa1.jpg

Mottónk, hogy védd, tiszteld, szeresd, élvezd a természetet. Így ma kihasználva a maradék szabadságunkat utunk a festői Duna partra vezetett. Dunaújvárosnál van ugyanis az egyik legszebb partrésze a Dunának, így piknikeztünk, mert jó. Hol víz, ott hal, hol hal, ott harcsa és annak mája. Ezt került most e táj asztalára.

Hozzávalók:

  • 80 dkg harcsamáj csíkokra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma félholdra vágva
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • só, őrölt fehérbors
  • 25 dkg gomba (vegyesen csiperke és déli tőkegomba)
  • zsír
  • 1dl száraz fehérbor

harcsa4.jpg

A zsíron pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a gombákat, amelyet pirítsunk meg.

harcsa3.jpg

A pirítás végén kerül hozzá a máj és ekkor fűszerezzük és felöntjük borral.

harcsa2.jpg

Amikor a máj is elkészült, sózzuk. Savanyúsággal, kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

Magyar Húsok és halak Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta